Skip to main content

Cirkelledare

Vi har omkring 14 500 cirkelledare i hela landet, och varje år tillkommer nya. Vi vill att du som är cirkelledare känner dig trygg i din roll. Du är viktig! Du är en nyckelperson i vår verksamhet och en representant för Bilda i din studiecirkel.

Det speciella med att vara studiecirkelledare är att du är ledare i och inte för gruppen. En studiecirkel bygger på delaktighet. Ni lär tillsammans genom att dela kunskaper, tankar och erfarenheter. Som cirkelledare har du ett särskilt ansvar för att förutsättningarna för att deltagarna ska kunna vara delaktiga och lära är så goda som möjligt.

Uppgifter som cirkelledare

  • Leda cirkeln tillsammans med deltagarna
  • Vara kontaktperson mot Bilda
  • Rapportera in närvaro vid terminsslut

Webbaserad grundutbildning

Alla som blir cirkelledare hos Bilda ska göra en webbaserad grundutbildning. Den tar ungefär 20-30 minuter och du får reda på vad det innebär att vara cirkelledare, vilka förväntningar vi har på dig och hur Bilda kan stötta dig som cirkelledare och er studiecirkel.

Gå till grundutbildningen

Vill du utvecklas?

Kommande cirkelledarutbildningar

Vill du bli cirkelledare?

Du som redan har en cirkel eller kulturprogram i samarbete med Bilda har med största sannolikhet haft kontakt med en verksamhetsutvecklare. Det är din kontaktperson och kan svara på de flesta frågor som rör din cirkel. Har du frågor om cirkelledarutveckling eller vill bli cirkelledare, får du gärna kontakta cirkelledaransavarig i din region.

Bilda Nord

Norrbottens län, Västerbottens län samt delar av Västernorrlands län (Örnsköldsviks, Sollefteå, Kramfors och Härnösands kommun).

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Bilda Svealand

Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län och Södermanlands län.

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Bilda Sydväst

Västra Götalands län, Hallands län och Skåne län.

Bildas ledarväska

Bildas ledarväska

Vill du ha pedagogiska verktyg för få igång samtal och funderingar i din studiecirkel, ledarutbildning, personalsamling eller styrelsemöten? Vår ledarväska är tänkt att ge dig glädje och inspiration i ditt ledarskap.

Läs mer om ledarväskan