Skip to main content

Cirkelledare

Vi har omkring 9 800 cirkelledare i hela landet, och varje år tillkommer nya. Vi vill att du som är cirkelledare känner dig trygg i din roll. Du är viktig! Du är en nyckelperson i vår verksamhet och en representant för Bilda i din studiecirkel.

Det speciella med att vara studiecirkelledare är att du är ledare i och inte för gruppen. En studiecirkel bygger på delaktighet. Ni lär tillsammans genom att dela kunskaper, tankar och erfarenheter. Som cirkelledare har du ett särskilt ansvar för att förutsättningarna för att deltagarna ska kunna vara delaktiga och lära är så goda som möjligt.

Uppgifter som cirkelledare

  • Leda cirkeln tillsammans med deltagarna
  • Vara kontaktperson mot Bilda
  • Rapportera in närvaro vid terminsslut

Grundutbildning för cirkelledare

Alla våra cirkelledare ska göra en webbaserad grundutbildning, som en del i din introduktion till cirkelledaruppdraget. Den innehåller information om vad det innebär att vara cirkelledare, vad folkbildning är, vilka förväntningar vi har på dig och hur Bilda kan stötta dig som ledare och er studiecirkel. Utbildningen tar ca 40-50 minuter att göra.

Bildas ledarväska

Bildas ledarväska

Vill du ha pedagogiska verktyg för få igång samtal och funderingar i din studiecirkel, ledarutbildning, personalsamling eller styrelsemöten? Vår ledarväska är tänkt att ge dig glädje och inspiration i ditt ledarskap.

Läs mer om ledarväskan