Skip to main content

Bildas e-tjänst

Uppdaterad:

Bildas e-tjänst är en webbtjänst där våra cirkelledare rapporterar in närvaro för sin verksamhet. E-tjänsten ger ledaren möjlighet att administrera både schema och deltagare så att rapporteringen alltid blir korrekt.

I e-tjänsten finns även inbyggd kommunikation med våra verksamhetsutvecklare och administratörer som underlättar hela arbetsflödet. Via e-tjänsten kan även Bildas kontaktpersoner hos medlemsorganisationer och samverkansparter skapa och hantera och studiecirklar och kulturprogram. Allt för att slippa tidskrävande administration och ge mer tid till verksamhet.

 

 

Mer information

Det här behöver du för att använda vår e-tjänst
  • Tillgång till e-tjänsten (prata med din kontaktperson på Bilda)
  • Dator, surfplatta eller smartphone med internetåtkomst
  • Ett mobilnummer för att skapa ett konto
  • En mejladress för att ta emot information
  • BankID (om du saknar BankID, kontakta Bilda för alternativ signeringsmetod)
Det här kan du göra i vår e-tjänst

Rapportera närvaro

Du som är cirkelledare eller ansvarig för ett kulturprogram kan använda e-tjänsten för att registrera närvaro. Du kan via e-tjänsten kommunicera med både dina deltagare och med din Bilda-kontakt. Du har även tillgång till dina avslutade cirklar och kulturprogram.

Registrera arrangemang (kräver behörighet)

Bildas e-tjänst kan användas av kontaktpersoner hos samverkansparter och medlemsorganisationer för att skapa och följa upp arrangemang som genomförs i samverkan med Bilda. För att kunna registrera arrangemang behöver du prata med din kontaktperson på Bilda.

Utbildning om Bildas e-tjänst

För att stötta dig som ledare att komma igång med Bildas e-tjänst finns en digital utbildning som du kan göra på egen hand via dator, mobil eller surfplatta. Den tar cirka 60 minuter att genomföra och innehåller både instruktionsfilmer samt texter. För dig som sedan önskar ytterligare stöd i Bildas e-tjänst erbjuder vi för dig som gått den digitala utbildningen även öppna lärtillfällen som sker via Zoom.

Utbildningen och lärtillfällen hittar här.

Hjälpfilmer om e-tjänsten

Filmer som visar hur du gör de viktigaste momenten finns inne i vår e-tjänst. När du loggat in, klicka på ”Hjälp” i menyn för att hitta filmerna.

Tips: Spara länk till vår e-tjänst på din mobiltelefons hemskärm

Besök etjanst.bilda.nu på din mobiltelefon – se till att du öppnar sidan i appen Chrome eller Safari.

I Chrome bör du se tre prickar i övre högra hörnet. Tryck på dem och välj ”Lägg till på hemskärmen”. Sök hjälp på Google.

I Safari bör du se en ikon med en kvadrat med en pil i. Tryck på den och välj ”Lägg till på startskärm”. Sök hjälp på Google.

Nu är en genväg till e-tjänsten sparad på din mobiltelefons hemskärm, precis som en app.

 

Kom ihåg

Det finns många olika modeller av mobiltelefoner. Om du inte hittar rätt med våra instruktioner kan du söka på ”Lägg till på hemskärm” följt av namnet på just din modell på Google.

 

Om du som cirkelledare inte har möjlighet att använda Bildas e-tjänst, ber vi dig att tillsammans med deltagarna i din grupp fundera över om någon annan kan ta över ansvaret för närvarorapporteringen.

På denna sida hittar du den digitala utbildningen om Bildas e-tjänst samt öppna lärtillfällen.