Skip to main content

Ny i Sverige

Oavsett om du har kommit till Sverige nyligen eller för länge sedan har du rätt att ta del av folkbildning som kan stärka dig på arbetsmarknaden. Vill du lära dig svenska? Eller vill du lära dig trafikkunskap så att du snabbare kan ta ditt körkort och söka jobb? Bilda erbjuder bland annat studiecirklar i språkträning, digital kunskap, trafikkunskap och att söka arbete.

Ny i Sverige

”Bildas kurser gör mig rikare. Rikare på kunskap och gemenskap.”

Jun, en av våra deltagare inom språkcirklar

STUDIECIRKEL, KURS OCH EVENEMANG

Lär dig något nytt tillsammans med oss!

Trafikkunskap med Trainstation

Trafikkunskap med Trainstation

Är du arbetssökande? Vill lära dig trafikkunskap och träna svenska? Då har vi en kurs för dig! I denna cirkel riktar vi oss främst till kvinnliga deltagare 20-64 år.

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
  Pågående
 • Tillfällen
  Onsdag 18:00 - 21:00
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer

Samarbeta med oss

Några exempel på projekt och initiativ, ofta skapat tillsammans med andra

Ring så pratar vi

Ring så pratar vi

I coronatider har behovet av samtal och gemenskap blivit ännu tydligare. De som förut känt sig utanför har tyvärr blivit ännu mer utanför.

Träna civilkurage

Träna civilkurage

Har du sett någon bli orättvist behandlad och ångrat att du inte agerade? Genom att träna civilkurage kan vi tillsammans bli bättre på att förhindra orättvisor, diskriminering och kränkningar i vardagen. Du får verktyg att stå upp för den som blir...

TIA och NAD i Skåne

TIA och NAD i Skåne

Studieförbundet Bilda har fått i uppdrag att jobba med nyanlända personers etablering i Sverige genom insatserna TIA (Tidiga Insatser Asyl) och NAD (Nätverk Aktivitet Delaktighet).

Möt utmaningar i samhället med oss i Bilda Nord

Möt utmaningar i samhället med oss i Bilda Nord

I vårt samhälle finns många utmaningar och behov. Tillsammans har vi möjlighet att möta dessa utmaningar. Vi söker kontakt med personer, församlingar och andra samverkansparter som vill stärka människor och lokala samhällen tillsammans med oss.