Skip to main content

Klimat och miljö

Känner du också ett skav när du tänker på klimatkrisen? Som ensam individ kan man känna sig ganska modlös inför ett så stort problem. Vi tror att förändring skapas när vi går ihop, lär oss nya saker och känner gemenskap. Vi vill hjälpa dig att starta din omställningsresa tillsammans med andra.

Klimat och miljö

Anmäl dig

Våra studiecirklar, kurser och evenemang

Läkeväxter i vintertid

Läkeväxter i vintertid

En onlinekurs med örtterapeut Idun Hansen, i samarbete med Studieförbundet Bilda

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
  Pågående
 • Tillfällen
  Torsdag 18:00 - 20:00
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer
Botanikkurs på Gotska Sandön 26 juni – 1 juli 2022

Botanikkurs på Gotska Sandön 26 juni – 1 juli 2022

Välkommen till en fältkurs på Gotska Sandön, med unik natur och kultur. Dagliga vandringar och studier av växters och djurs extrema levnadsvillkor, öns olika vegetationstyper och spännande historia.

 • Plats
  Gotland, Uppsala kommun
 • Datum
  Kommande
 • Tillfällen
  Söndag
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer

Färdiga att använda

Studiematerial för er studiecirkel

Hållbarhet och existens

Hållbarhet och existens

Hållbarhet och existens är en samtalsserie som kastar ett nytt ljus på klimatkrisen. Med utgångspunkt i det existentiella låter moderatorparet Sara och Fredrik Bronner engagerade människor från olika håll i samhället mötas, resonera och tala till ...

Slow fashion – vägen till en hållbar garderob

Slow fashion – vägen till en hållbar garderob

Våra garderober fylls av mer och mer kläder. I klädbutikerna lanseras nya kläder i en allt snabbare takt. Samtidigt som vår klädkonsumtion ökar, går endast en bråkdel av alla kläder vidare till second hand eller återvinning. Det är inte hållbart. ...

Studiematerial kring globala målen

Studiematerial kring globala målen

Vad är de globala målen? Hur kan enskilda människor och församlingar bidra till en hållbar utveckling? Vad säger Bibeln om fattigdom, ojämlikheter, rättvisa och klimatkrisen? Sikta på målen är ett studiematerial som på ett lekfullt och pedagogiskt...

Samtalsguide till Sången om livet

Samtalsguide till Sången om livet

Välkommen till en samtalsguide till boken Sången om livet skriven av Harry Månsus! Boken Sången om livet speglar drömmen om en större pilgrimsrörelse. När kyrkfolk, tolvstegare och sökare från den alternativa scenen möts i en dialog – gärna som en...

Studieguide ”Därför sörjer jorden”

Studieguide ”Därför sörjer jorden”

Vad är en rimlig kristen hållning när klimatet skenar och jorden far illa? I "Därför sörjer jorden" går Peter Halldorf i dialog med dagens forskare som talar om ett ödesval mellan "försummelsens väg" och "omsorgens väg".

Tips

Jord är du

Jord är du är ett samtal om ledarskap, med Maria Engelbrektsson och Annelie Anderberg. Det är ett utforskande av vad det innebär att ta sitt mänskliga ansvar, både vad gäller kärleken till sin nästa och till resten av skapelsen.

Lyssna

Globala målen

Globala målen är den mest ambitiösa agendan för hållbar utveckling som världens länder någonsin antagit och finns till för att uppnå fyra fantastiska saker till år 2030.

Läs mer

Våra projekt och initiativ

Exempel på verksamhet, ofta skapat tillsammans med andra

Min planet

Min planet

#minplanet är en hållbarhetssatsning av Bilda i Örnsköldsvik där vi vill ge konkreta verktyg för att skapa förändring i vardagen. Under året erbjuder vi föreläsningar, kurser och studiecirklar som leder till en mer hållbar livsstil.

Har du frågor? Hör av dig!

Undrar du något? Hör av dig till närmaste regionkontor och be att få prata med en verksamhetutvecklare.

Inga lokaler hittades.