Skip to main content

Bilda för livet

Uppdaterad:

Med stöd och inspiration från oss får människor med olika bakgrund möjlighet att mötas, skapa fritt och utvecklas.

Folkbildning är det som uppstår när människor lär tillsammans och av varandra.

I över hundra år har människor i Sverige frivilligt samlats för att på egna villkor tillsammans studera, ta del av föreläsningar, delta i kulturprojekt med mera.

Människor fortsätter än idag att träffas för att lära sig mer, stärka sina möjligheter att påverka sina egna livsvillkor och påverka och förändra förhållanden i samhället. Det främjar vår demokrati och varje enskild människas egenmakt.

Nedan har vi samlat några exempel ur vår verksamhet som visar på hur folkbildningen haft betydelse för några av våra deltagare, ledare och samverkansparter.

Malmö Dance Camp
  • Artiklar

Malmö Dance Camp

Malmö Dance Camp är ett dansläger som är gratis för alla Malmös ungdomar mellan 13–25 år och hölls den 15 april på Arena 305 i Malmö.

Meningsfull skaparglädje
  • Artiklar

Meningsfull skaparglädje

Sedan 30 år har Britta Einarsson varit ledare frö studiecirkeln "Rutan". Deltagarna stickar och virkar rutor som sys ihop till filtar som skickas till behöva...

Målet är att bemöta rädslor
  • Artiklar

Målet är att bemöta rädslor

Projektet ”Var beredd – inte rädd!” drivs av Bilda, finansierat av Myndigheten för samhällsskydd och beredskap, MSB. Projektet startade våren 2020 och var 20...

Om folkbildning

Varje år möts människor i Sverige för att dela kunskaper. Oavsett hur de möts är effekten är alltid densamma: när möten skapas uppstår nya idéer och insikter.

Om folkbildning

Mer om Bilda

Vi är ett av Sveriges numera nio studieförbund. Tillsammans med våra medlemsorganisationer, samverkansparter och deltagare skapar vi kurser, studiecirklar och kulturprogram.

Om Studieförbundet Bilda