Skip to main content

Körer från olika ortodoxa kyrkofamiljer sjöng tillsammans

Uppdaterad:

Bilda vill ena människor och skapa mötesplatser - därför bjöd vi in körer från olika kyrkofamiljer till en inter-ortodox körkonsert.

Fyra vuxenkörer, en ungdomskör och en barnkör från olika ortodoxa kyrkofamiljer uppträdde med sina tusenåriga kyrkohymner från olika kulturer och traditioner och lovsjöng Gud på olika språk.

Det var en härlig konsert som fyllde oss alla med glädje och kärlek. Alla körer var magiska, säger Natali Ani Arzoumalian, körledare för Armeniska Apostoliska Ortodoxa kyrkans kör.

Omkring 300 personer besökte St Tomas Kyrkan i Södertälje en lördagskväll i maj för att uppleva körkonserten. Syftet med arrangemanget var att skapa gemenskap och utveckla kontakten mellan olika ortodoxa kyrkor och kördeltagare för att lära känna varandra och att lära av varandra.

Med sitt deltagande spred körerna budskapet om hopp och gemenskap över gränserna, säger Zimam Sibhatu Weldemichael, verksamhetsutvecklare på Bilda.

Bilda är en unik aktör eftersom den kan samla många olika kyrkofamiljer. Med stöd av Bilda kan församlingar träffas och lära av varandra.

Just för att vi har denna unika möjlighet som få andra har, är det vårt uppdrag att anordna sådana här evenemang som enar människor i en annars ofta splittrad värld, säger Madlin Tasel, verksamhetsutvecklare på Bilda.

Körkonserten var uppskattad av både publik och körer. Många uttryckte en tacksamhet över att Bilda bjuder in till arrangemang som skapar gemenskap.

Den här kvällen kommer att förenas med några av våra bästa musikaliska minnen, säger Temesgen Sibhatu som satt i publiken.

 

Körerna som uppträdde var:

  • S:t Tomas Syrisk Ortodoxa kyrkans kör
  • Georgiska Ortodoxa församlingens kyrkokör – ALILO kören
  • S:t Jakob Syrisk Ortodoxa kyrkans kör
  • Armeniska Apostoliska Ortodoxa kyrkans kör
  • Suryoyo ortodoxa scoutförbundet- SOSF – Antakia kören
  • Menbre Tsebaot S:t Selassie Etiopiska Ortodoxa Tewahedo kyrkans kör -Begena kören
Inter-ortodox körkonsert i Södertälje.
Inter-ortodox körkonsert i Södertälje.
Inter-ortodox körkonsert i Södertälje.
Inter-ortodox körkonsert i Södertälje.
Inter-ortodox körkonsert i Södertälje.
en grupp kvinnor som sitter bredvid varandra.