Skip to main content

Masterclass med folksång, körlåtar och gospel

Uppdaterad:

Under hösten 2022 fick en folksångkvartett, en traditionell kammarkör och en gospelkör chansen att få vägledning under en masterclass.

Körerna träffades under en heldag i Frälsningsarméns lokaler i Stockholm för att bli coachade i musikalisk färdighet både som helhet och på detaljnivå. Peder Karlsson och Katarina Henrysson, originalmedlemmar i sånggruppen The Real Group, ledde kursen.

Camilla Arrljung är medlemmar i gospelkören Joyful Gospel Choir från Upplands Väsby. De tycker det är kul att möta andra körer och deras musik.

– Det betyder jättemycket att få en chans att kunna fördjupa sig i sånger och att bara kunna ha en härlig dag tillsammans med varandra och med andra körer, säger Camilla Arrljung.

Peder Karlsson tror att det betyder mycket för körerna att kunna ses och sjunga igen då avbrottet med corona försvårade körsångandet markant.

» Det är en väldigt uppmuntrande och härlig stämning mellan grupperna. Folkmusik, typiska svenska körlåtar och gospel blir en väldigt skön och omväxlande blandning. «

Peder Karlsson, kursledare

Kurstillfället på Södermalm i Stockholm var en del av en nationell turné organiserad av Bildas körnätverk.