Skip to main content

Instrumentalundervisning efter Suzukimetoden

Betelkyrkans musikskola erbjuder suzukiundervisning på instrumenten cello, piano och fiol. Instrumentalundervisningen startar vid 4-6 års ålder och har ingen slutålder trots tidig start.

Vad är Suzukimetoden? 

Betelkyrkans musikskola har sedan 1980 specialiserat sig på undervisning enligt Suzukimetoden. Suzukimetoden härstammar från Japan där Schiniki Suzuki, violinist och filosof, tog fram metoden som bygger på att barnet i tidig ålder (3-5 år) får lära sig spela instrument. Viktigt i suzukimetoden är att alla kan men det tar olika tid. Det är miljön som formar barnens utveckling och därför har föräldrarna en viktig roll som lärare på hemmaplan. För att kunna vara detta startar terminen med en föräldrakurs där föräldern först får lära sig grunder på instrumentet (föräldrarna behöver ej ha några förkunskaper innan). Sedan lär sig barnet att behärska instrumentet på samma sätt som de lär sig tala, genom att härma och repetera.

Får vem som helst kalla sig suzukilärare? 
Suzukimetoden är varumärkesbeskyddat och för att värna om utbildningens kvalité får endast de lärare som har minst en nivåutbildning kalla sig suzukipedagoger. På Betelkyrkans musikskola är vi under utbildning och till hösten 2019 kommer alla våra fyra instrumentallärare ha minst en nivåexamen – och vissa två! 

Antal lektionstillfällen är 30 * 22,5 minuter per läsår (ht14/vt16)
Antal grupplektioner är 30 * 45 minuter de två första åren, därefter 15 * 45

Startålder: Från ca 4-6 år

Lärare suzukiviolin: Anna Esbjörner, Karin Sandell

Lärare suzukipiano: Johanna Person

Lärare suzukicello: Åsa Lindström

Kursavgift: 4300 kr/termin. Avgiften faktureras via e-post och delas upp på två fakturor om inget annat överenskommits. Första fakturan ska betalas 31 augusti.

Avgift med syskonrabatt*: 3010 kr/termin 

Kursstart: vecka 35, tid för grupp och individuell lektion meddelas direkt från läraren. 

*syskonrabatt gäller ej äldsta syskonet. 

Vid anmälan, rangordna instrumenten utifrån önskemål.

Betelkyrkans musikskola kommer höra av sig till dig via e-post (håll gärna koll även i skräppostmappen) för att bekräfta om det finns plats eller inte. 

Nu har höstterminen redan startat, men du kan fortfarande anmäla ditt barn inför kommande terminer.

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik