Skip to main content

Gieselle brinner för att få människor att mötas

Uppdaterad:

Gieselle Abbas är en av våra cirkelledare i Sundsvall. Där leder hon grupper för föräldrar, för kvinnor med utländsk bakgrund och för unga tjejer.

– Jag gillar att vara ledare. Bilda hörde av sig och erbjöd mig en grupp och en lokal för att prata om jämställdhet. Det fick mig att känna mig väldigt glad. Det kändes som att de verkligen tror på mig som ledare, säger Giselle.

Från Bilda har hon även fått utbildning och material som man kan använda i de olika grupperna.

– Jag har jobbat med människor i flera år, så det kändes väldigt naturligt för mig när jag startade som ledare. När jag gjorde det första gången så var det min grupp tjejer. Det var bara så himla mysigt och roligt.

Just möjligheten att skapa en mötesplats för människor i olika åldrar och med olika erfarenheter där de kan dela med sig av sina erfarenheter till varandra och lära sig av varandra beskriver Giselle som väldigt värdefullt.

– Min drivkraft som cirkelledare är att få skapa ett forum för människor att mötas, att prata med varandra och förstå att man inte är ensam i sin situation. Jag gillar att möta människor och att få människor att mötas.

Sin roll som cirkelledare beskriver hon som att hon är en i gruppen men att det är hon som ansvarar för att ett samtal kommer igång.

Och till dig som funderar på att bli cirkelledare har Giselle bara en sak att säga:

– Det här är din chans att utvecklas och att hjälpa andra att utvecklas.