Skip to main content

Spelkurs med Mia Marine på Hovrastämman

Uppdaterad:

Många är de spelmän, sångare och dansare som har glada minnen av kurser som anordnats på Hovrastämman under åren. För att inte tala om hur många som har barnkursen i gott minne! Vi är därför väldigt stolta över att efter långt uppehåll åter kunna bjuda in till denna kurshelg i Hovra under Kristi himmelsfärdshelgen.

Kom och lär dig nya låtar av Mia Marine på ditt melodiinstrument. Här får du djupdyka i några av de speltekniker som får låtarna att svänga och som gör fraseringen levande och spännande. Kursen vänder sig till dig som har spelat i några år, är van vid att lära dig på gehör och vill komma vidare med ditt låtspel. Det är alltså viktigt att du inte bara är intresserad av tonerna i melodin, utan även av andra aspekter av låtspel. Kursen vänder sig till dig som är 14 år och uppåt.  

Om ledaren: 

Mia Marine är en välkänd inspiratör genom sina många år som frilansmusiker i en mängd konstellationer och genom sin brinnande passion för undervisning! Mia hade under närmare 10 år hand om en av fiolkurserna på tidigare Hovrastämmor, och är tillbaka med kappsäcken full av roliga låtar och kanske ett och annat arrangemang om det så önskas.  

Kurserna startar kl 12 den 9 maj och avslutas lördagen den 11 maj kl. 12.

När kurserna är slut kickstartar själva spelmansstämman med att alla som deltagit och lett kurserna gör en konsert tillsammans under lördagseftermiddagen på stämmo-området. Konserten skapas tillsammans med deltagare och ledare och blir en lekfull och prestigelös show som görs tillsammans med så väl barnkursen som de andra kurserna. 

Kursavgifter:

Observera att vi tar ut en anmälningsavgift om 500 kr som faktureras när du anmält dig, den kan inte återfås vid avanmälan. Resterande kursavgift faktureras första veckan i april och kan endast återfås mot läkarintyg.

2800 kr 

 

Om boende i samband med kursen:

Det är först till kvarn för alla sängplatser och alla rum är delade med
andra kursdeltagare. Vi kan inte erbjuda egna rum men vi vill till största grad tillgodose era önskemål om rumsfördelning, dock inte garantera något. De val som finns är:

1. Plats i delat rum på Hovra vandrarhem inne på stämmo-området: 275kr per natt exkl sänglinne. FULLT, inga platser kvar.
2. Plats i stuga på Färila camping avsides från stämmo-området (10 min med bil): 150 kr per natt exkl sänglinne. Stugorna på Färila camping är ett perfekt alternativ för dig som vill ha det lite lugnare om natten. Toalett och kök finns inte i stugan, men det finns i servicehus på området.
3. Tält/husvagn/bil – camping på stämmo-området, 50kr/natt. El eller servicehus finns inte att tillgå.
4. Jag fixar eget boende.

Mat i samband med kursen:

Mat från Hovra vandrarhem, torsdag middag – lördag lunch ingår i kurspriset. OBS! Frukost ingår ej. Detta går att köpa på vandrarhemmet på plats om så önskas. Ange eventuell specialkostallergi vid anmälan.

Kontakt för frågor om stämman och boende:
[email protected]

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Degebergastämman 2024: Dansakut med Annika Emanuelsson

Degebergastämman 2024: Dansakut med Annika Eman...

På Degebergastämman arrangeras prova-på-kurser för några vanliga folkmusikinstrument. Dessa kurser riktar sig till dig som gärna skulle vilja spela något av ...

  • Plats
    Degeberga, Kristianstads kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 18:00 - 19:30
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Folksång med Ulrika Gunnarsson (fem tillfällen)

Folksång med Ulrika Gunnarsson (fem tillfällen)

Kurs vid fem tillfällen. Visor i olika stilar och trallade låtar från Sverige, Norge och Irland. Sångteknik och stämsång utlovas! Undervisningen sker på gehö...

  • Plats
    Växjö , Växjö kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag 18:00 - 19:30
  • Tillfällen
    5 tillfällen
Läs mer