Skip to main content

Folkig sång med Maria Röjås på Hovrastämman

Uppdaterad:

Många är de spelmän, sångare och dansare som har glada minnen av kurser som anordnats på Hovrastämman under åren. För att inte tala om hur många som har barnkursen i gott minne! Vi är därför väldigt stolta över att efter långt uppehåll åter kunna bjuda in till denna kurshelg i Hovra under Kristi himmelsfärdshelgen.

Vill du hänga med på en guidad tur i den svenska vokala folkmusiken? Ta chansen att på ett lustfyllt och prestigelöst sätt utforska din röst och folkmusiken tillsammans med andra nyfikna sångare. Guide på turen är ingen mindre än Maria Röjås och detta är ett ypperligt tillfälle att ta del av hennes rika repertoar. Du får stifta bekantskap med både visor, trallar och lite stämsång under denna kurs. Kursen vänder sig till dig som är från 14 år och uppåt. Du behöver inte ha sjungit folkmusik tidigare för att delta. 

Om ledaren:

Maria Röjås är en av våra främsta folksångerskor med många år på nacken som lärare och pedagog inom folksång. Maria var en av de första att hålla viskurser på Hovrastämman när stämman först startade på 90-talet och nu är hon tillbaka! Numera är Maria pensionerad från Malungs folkhögskolas folkmusikkurser, men är fortfarande aktiv som lärare på kurser runt om i landet. 

Kurserna startar kl 12 den 9 maj och avslutas lördagen den 11 maj kl. 12.

När kurserna är slut kickstartar själva spelmansstämman med att alla som deltagit och lett kurserna gör en konsert tillsammans under lördagseftermiddagen på stämmo-området. Konserten skapas tillsammans med deltagare och ledare och blir en lekfull och prestigelös show som görs tillsammans med så väl barnkursen som de andra kurserna. 

Kursavgifter:

Observera att vi tar ut en anmälningsavgift om 500 kr som faktureras när du anmält dig, den kan inte återfås vid avanmälan. Resterande kursavgift faktureras första veckan i april och kan endast återfås mot läkarintyg.

2800 kr ordinarie

Om boende i samband med kursen:

Det är först till kvarn för alla sängplatser och alla rum är delade med
andra kursdeltagare. Vi kan inte erbjuda egna rum men vi vill till största grad tillgodose era önskemål om rumsfördelning, dock inte garantera något. De val som finns är:

1. Plats i delat rum på Hovra vandrarhem inne på stämmo-området: 275kr per natt exkl sänglinne. FULLT, inga platser kvar.
2. Plats i stuga på Färila camping avsides från stämmo-området (10 min med bil): 150 kr per natt exkl sänglinne. Stugorna på Färila camping är ett perfekt alternativ för dig som vill ha det lite lugnare om natten. Toalett och kök finns inte i stugan, men det finns i servicehus på området.
3. Tält/husvagn/bil – camping på stämmo-området, 50kr/natt. El eller servicehus finns inte att tillgå.
4. Jag fixar eget boende.

Mat i samband med kursen:

Mat från Hovra vandrarhem, torsdag middag – lördag lunch ingår i kurspriset. OBS! Frukost ingår ej. Detta går att köpa på vandrarhemmet på plats om så önskas. Ange eventuell specialkostallergi vid anmälan.

Kontakt för frågor om stämman och boende:
[email protected]

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Musikmässan Törst

Musikmässan Törst

Mässan är skriven av Maria Ydreborg och Henrik Ydreborg med sånger i blandade musikstilar som klassisk visa, gospel och pop.

 • Plats
  Jönköping, Jönköpings kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Söndag 18:00 - 19:00
Läs mer
Örebro Indiekör

Örebro Indiekör

Örebro Indiekör är en ny kör med start våren 2024. Välkommen du som vill sjunga en varierad repertoar, ha god gemenskap och utvecklas musikaliskt! Kören välk...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag 18:00 - 20:30
 • Tillfällen
  14 tillfällen
Läs mer
Barnkurs på Hovrastämman

Barnkurs på Hovrastämman

Många är de spelmän, sångare och dansare som har glada minnen av kurser som anordnats på Hovrastämman under åren. För att inte tala om hur många som har barn...

 • Plats
  Korskrogen, Ljusdals kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Torsdag, Fredag, Lördag 12:00 - 18:00
 • Tillfällen
  3 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Ensemble Kompania

Ensemble Kompania

Ensemble Kompania med fokus på folkmusik från Grekland och Medelhavet

 • Plats
  Göteborg, Göteborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 18:15 - 20:30
 • Tillfällen
  19 tillfällen
Läs mer
Folksångskör – Ovanåker

Folksångskör – Ovanåker

Kom och sjung folksång med Matilda Wengelin! Vi utlovar sångglädje.

 • Plats
  Edsbyn, Ovanåkers kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Söndag 16:00 - 17:30
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer