Skip to main content

Folkmusikensemble med Jens Comén under Hovrastämman

Uppdaterad:

Många är de spelmän, sångare och dansare som har glada minnen av kurser som anordnats på Hovrastämman under åren. För att inte tala om hur många som har barnkursen i gott minne! Vi är därför väldigt stolta över att efter långt uppehåll åter kunna bjuda in till denna kurshelg i Hovra under Kristi himmelsfärdshelgen.

Välkommen på ensemblekurs med Jens Comén under Hovrastämman. Under tre intensiva dagar lär vi oss några låtar som vi arrangerar tillsammans. 

Här arbetar man med sväng och samspel och när det svänger ägnar vi en tanke åt varför det svänger. Jens har med sig grunder till arrangemang men har stor mån för gruppens gemensamma idéer och spontana infall.  All utlärning sker på gehör, du behöver inte kunna läsa noter. Vi siktar på det framträdande som kommer att ske i slutet av kursen under själva stämman, men huvudmålet är ändå själva kulet, att ha skoj tillsammans i musiken! Varje dag börjar med uppvärmning och rytmövningar med händer och fötter.  

Alla instrument välkomna och du bör vara väl förtrogen med ditt instrument och ha viss vana vid gehörsspel. Du kan vara från 14 år och uppåt för att delta i denna kurs.  

Om ledaren:

Jens Comén firar i år 40 år som bandmedlem i alla möjliga konstellationer. Han spelar i rockband, reggaegrupper, jazzkonstellationer, storband, freeform-sammanhang. Folkmusik i små och stora grupper men allra mest, i dryga 30 år, har han spelat i folkrockgruppen Hoven Droven. Saxofon är hans instrument men, han fingrar även på gitarr, trummor och bas.  Jens är också pedagog på Birka Folkhögskola.  

Kurserna startar kl 12 den 9 maj och avslutas lördagen den 11 maj kl. 12.

När kurserna är slut kickstartar själva spelmansstämman med att alla som deltagit och lett kurserna gör en konsert tillsammans under lördagseftermiddagen på stämmo-området. Konserten skapas tillsammans med deltagare och ledare och blir en lekfull och prestigelös show som görs tillsammans med så väl barnkursen som de andra kurserna. 

Kursavgifter:

Observera att vi tar ut en anmälningsavgift om 500 kr som faktureras när du anmält dig, den kan inte återfås vid avanmälan. Resterande kursavgift faktureras första veckan i april och kan endast återfås mot läkarintyg.

2800 kr 

 

Om boende i samband med kursen:

Det är först till kvarn för alla sängplatser och alla rum är delade med
andra kursdeltagare. Vi kan inte erbjuda egna rum men vi vill till största grad tillgodose era önskemål om rumsfördelning, dock inte garantera något. De val som finns är:
1. Plats i delat rum på Hovra vandrarhem inne på stämmo-området: 275kr per natt exkl sänglinne. FULLT, inga platser kvar.
2. Plats i stuga på Färila camping avsides från stämmo-området (10 min med bil): 150 kr per natt exkl sänglinne. Stugorna på Färila camping är ett perfekt alternativ för dig som vill ha det lite lugnare om natten. Toalett och kök finns inte i stugan, men det finns i servicehus på området.
3. Tält/husvagn/bil – camping på stämmo-området, 50kr/natt. El eller servicehus finns inte att tillgå.
4. Jag fixar eget boende.

Mat i samband med kursen:

Mat från Hovra vandrarhem, torsdag middag – lördag lunch ingår i kurspriset. OBS! Frukost ingår ej. Detta går att köpa på vandrarhemmet på plats om så önskas. Ange eventuell specialkostallergi vid anmälan.

Kontakt för frågor om stämman och boende:
[email protected]

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Norrigår´n
Inibyvägen 26
82772 KORSKROGEN

Mer inom Musik

Sångcompaniet – Alla kan sjunga

Sångcompaniet – Alla kan sjunga

Längtar du efter att sjunga, men det blir alltför sällan av? Du är varmt välkommen att sjunga tillsammans med oss!

 • Plats
  Västerås, Västerås kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 18:30 - 20:00
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Låtkurs med Ville Syri

Låtkurs med Ville Syri

På den här kursen får du lära dig några av de vanligaste svenska folkmusiklåtarna. Kursen är för dig som vill komma in i folkmusiksvängen och få en större br...

 • Plats
  Malmö, Malmö kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Söndag 18:30 - 20:30
 • Tillfällen
  6 tillfällen
Läs mer
Folksång med Ulrika Gunnarsson (fem tillfällen)

Folksång med Ulrika Gunnarsson (fem tillfällen)

Kurs vid fem tillfällen. Visor i olika stilar och trallade låtar från Sverige, Norge och Irland. Sångteknik och stämsång utlovas! Undervisningen sker på gehö...

 • Plats
  Växjö , Växjö kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Måndag 18:00 - 19:30
 • Tillfällen
  5 tillfällen
Läs mer