Skip to main content

Barnkurs på Hovrastämman

Uppdaterad:

Många är de spelmän, sångare och dansare som har glada minnen av kurser som anordnats på Hovrastämman under åren. För att inte tala om hur många som har barnkursen i gott minne! Vi är därför väldigt stolta över att efter långt uppehåll åter kunna bjuda in till denna kurshelg i Hovra under Kristi himmelsfärdshelgen. 

Systrarna Alice och Molly Andersson bjuder in till en lekande musikfest för barn i åldrarna 6 till 11 år som gillar att sjunga, springa, dansa och leka! Vi kommer att ägna oss åt att spela och sjunga, hitta på nya låtar, rytmikpass och musiklekar. Tillsammans hittar vi på en helt unik show med låtar och danser som inget öga skådat förut. Inga förkunskaper krävs men om du spelar ett instrument – ta med det! Kursen slutar med en fantastisk slutkonsert under lördag eftermiddag, där vi tillsammans med alla andra kurser visar vad vi har skapat under kursen. Kursen riktar sig till barn och även vuxna i barnens sällskap. Varje barn får med glädje komma med en vuxen med sig på kursen och likaväl själva. 

Välkomna barn och deras vuxna! 

Om ledarna:

Molly Andersson är musiker, skådespelare och pedagog. Hon är uppvuxen i Delsbo och har sedan dess studerat musik på Sjöviks folkhögskola, Örebro Musikhögskola och Musikhögskolan i Malmö. Hon känns igen från vokalgruppen Krita, folkmusikhumorduon Två Otrevliga Flickor och som körledare för Malmö Indiekör. Som skådespelare och musiker på dragspel, klarinett, piano och sång har hon turnerat med föreställningar för både barn och vuxna. Molly arbetar även som pedagog för Hälsinge Låtverkstad.

Alice Andersson är frilansande saxofonist, scenkonstnär och pedagog, och är mycket, mycket känd från sammanhang såsom Två Otrevliga Flickor, Stockholm Lisboa Project, barnteatergruppen Dramakuten och föreställningen Sveriges Medeltida Landskapslagar The Musical. Utöver detta är hon pedagog på Sjöviks Folkhögskola och i Gävleborgs Ungdoms Folkband (GUF). 

Anmälan: följ denna länk och fyll i formuläret: https://forms.gle/V4MPCyaAGbWEJsV79

Begränsat antal platser, först till kvarn!

Kursavgift:

1700 kr för barn på barnkursen
900 kr för tillhörande vuxen på barnkurs (endast omkostnader mat hela kursen och inträde stämman)

I priset ingår middag torsdag och fredag samt lunch fredag och lördag samt inträde till hela programmet under stämman. 

Om boende i samband med kursen:

Det är först till kvarn för alla sängplatser och alla rum är delade med
andra kursdeltagare. Vi kan inte erbjuda egna rum men vi vill till största grad tillgodose era önskemål om rumsfördelning, dock inte garantera något. De val som finns är:

1. Plats i delat rum på Hovra vandrarhem inne på stämmo-området: 275kr per natt exkl sänglinne. FULLT, inga platser kvar.
2. Plats i stuga på Färila camping avsides från stämmo-området (10 min med bil): 150 kr per natt exkl sänglinne. Stugorna på Färila camping är ett perfekt alternativ för dig som vill ha det lite lugnare om natten. Toalett och kök finns inte i stugan, men det finns i servicehus på området.
3. Tält/husvagn/bil – camping på stämmo-området, 50kr/natt. El eller servicehus finns inte att tillgå.
4. Jag fixar eget boende.

Mat i samband med kursen:

Mat från Hovra vandrarhem, torsdag middag – lördag lunch ingår i kurspriset. OBS! Frukost ingår ej. Detta går att köpa på vandrarhemmet på plats om så önskas. Ange eventuell specialkostallergi vid anmälan.

Kontakt för frågor om barnkursen, stämman och boende:
nelly.broden(at)gmail.com

 

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Musik

Irina Kulikova/ Ingemar Brantelid & Västanvind Jojk med Krister Stoor

Irina Kulikova/ Ingemar Brantelid & Väst...

Dubbelkonsert med ett kärt återseende av Irina Kulikova som i år har med sig cellisten Ingemar Brantelid inleder konserten som sen lämnar över till Duon Väst...

 • Plats
  Sundsvall, Sundsvalls kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 19:00 - 21:00
Läs mer

Mer inom Folkmusik

Kurs: Låtar efter Snickar-Erske

Kurs: Låtar efter Snickar-Erske

Välkomna till kurs med Ulf Störling och Staffan Jonsson. De kommer framför allt att lära ut låtar efter Snickar-Erik Olsson, från uppteckningarna av Einar Öv...

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 12:45 - 14:30
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer
Välkommen till Sångträff med Folksångsnätverket i Mälardalen!

Välkommen till Sångträff med Folksångsnätverket...

Är du intresserad av folksång och visor? Då har vi glädjen att bjuda in dig till en inspirerande dag fylld med sång, lärande och gemenskap. Dagens värdar är ...

 • Plats
  Örebro, Örebro kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 10:30 - 16:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer