Skip to main content

Hemavanmötet - Grottur

På Equmeniakyrkans sommarkonferens Hemavanmötet finns ett program för alla åldrar; bibelundervisning, gudstjänster, kreativa workshops, utfärder och utmaningar. Sjung med Samuel Ljungblahd, lyssna till Britta Hermansson och Tomas Sjödin, gå på dagstur och lär dig mer om tron och fjället. Konferensen äger rum i Hemavan 15-18 augusti och är öppen för alla.

Området kring Mo i Rana och Hemavan/Tärnaby ingår i Skandinaviens grottrikaste område. Grotturen vi gör går till Östra Jordbäcksgrottan. Efter att ha parkerat bilarna är vandringen till grottan drygt en kilometer. Framme vid grottan tar vi på oss hjälmar och overaller för att göra turen i grottan. Det finns sträckor i början där man behöver krypa men mestadels är gången stor och rymlig. Guiden visar oss på en mängd olika geologiskt intressanta detaljer som stalaktiter och stalagmiter. Turen tar ca 6 timmar.

Tid: Avfärd 10.30 från Hemavan Fjällstation

Plats: Östra Jordbäcksgrottan

Transport: Vi åker i egna bilar

Att tänka på: Grotturen kostar 150:-/vuxen och halva priset för barn 8-15 år. Betalning sker på plats.

Antal: 25 personer

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Geografi och historia

 • Plats
  Västernorrlands län + 1 län till
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 13:00 - 15:00
Läs mer

Mer inom Samhällsengagemang

 • Plats
  Örnsköldsviks kommun + 1 län till
 • Datum
 • Tillfällen
  Onsdag 13:00 - 15:00
Läs mer