Skip to main content

Författarsamtal: Tron, Smöret och Kärleken

Välkommen att möta författaren Gunnar Sandström som berättar om nya boken Tron, smöret och kärleken som utspelar sig i och omkring Malå.

I boken får du följa en ung man som vill vara nära sin Gud och kärleken. Mejeristen Bertil flyttar från Småland till Lappland och blir invandrare i ett samhälle i Västerbottens inland.

Här möter han för första gången de ljusa sommarnätterna och blir vän med Malåbonden Vilgot. Bertils skorrande småländska och Vilgots breda dialekt skapar till en början viss förvirring, men med god vilja tar de sig igenom språkförbistringen.

Bertil är djupt religiös och han vänder sig till Herren när vardagens problem blir för stora. När han inte får kontakt rasar allt – han känner sig totalt övergiven och tvingas söka hjälp.

Gunnar Sandström beskriver en livsresa och en resa i tiden. Boken dokumenterar en bit av folkhemmet i mitten av nittonhundratalet och frikyrkorörelsen under samma tid.

Pris: Gratis

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Umeå, Väven
Storgatan 46A
90326 UMEÅ

Mer inom Litteratur