Skip to main content

Hemmaläger

Uppdaterad:

Här har vi samlat tips för digital gemenskap, utomhusaktiviteter och kristen undervisning för barn och ungdomar.

Hemmaläger är att vara tillsammans på olika platser. Ett tillfälle för barn och ungdomar att mötas digitalt eller i små grupper, utmanas och ha roligt. Genom att kombinera aktiviteter utomhus med undervisning och gemenskap online skapar ni ett unikt upplägg. Kan inte deltagarna komma till lägret, får lägret komma till deltagarna!

 

Upplägg som passar er
Ni som ledare planerar innehållet utifrån vad som passar ert läger, med praktiskt stöd från Bilda. Om deltagarna finns med i en lokal grupp på hemorten kan de träffas utomhus. För lägergemenskap med andra orter kombinerar ni dagsutflykterna med att grupperna tar del av samma webbundervisning eller digitala lägerbål. Anmäler man sig till hemmalägret individuellt är lägret helt på distans. Varje deltagare får då en smågruppsgemenskap digitalt, där man blir sedd av ledaren och varandra varje dag. Hemmaläger kan planeras för en eller flera dagar – kanske med en återträff i höst? 


Sol och skattjakter
Läger lovet är fullt av aktiviteter och bara fantasin sätter gränser för vad ni kan göra. Ett inslag som väcker upptäckarglädjen är att alla lägerdeltagare får ett uppdrag, som de behöver ge sig ut för att lösa. Det kan gälla att samla poäng, hitta rätt GPS-koordinater eller lösa detektivgåtan. En gemensam aktivitet kan på det sättet genomföras på distans, genom att deltagarna håller kontakt med varandra. Kanske behöver de samarbeta över olika orter för att klara uppgiften. Gemenskapen kan fortsätta både ute och inne, med digitala musikprojekt, sällskapsspel eller pyssel. Längre ner på den här sidan hittar ni fler tips på aktiviteter. 


Undervisning som bygger upp
Varje barn eller tonåring behöver bli älskad, utmanad och utrustad för få växa. Ett hemmaläger skapar möjlighet att ta upp ämnen om livet och tron på kreativa sätt. Filmklipp, inspelade draman eller bibelstudier online kan användas för alla på lägret – och i smågruppen sker de spännande samtalen. Tillsammans kan deltagarna också ta del av livesända panelsamtal med interaktiv chatt och frågelåda. Bilda hjälper er med vad ni behöver för att låta idéerna bli verklighet. 

Skapa ert hemmaläger med Bilda  

Ni som ledare gör en fantastisk insats i att skapa trygga mötesplatser där barn och unga kan få växa. Några dagar av gemenskap med jämnåriga vänner och kristna förebilder kan bli ett av sommarens härligaste minnen! Vi vill därför hjälpa ert läger att ställas om, i stället för att ställas in.  

Här är några av de saker som Bilda kan hjälpa er med: 

  • Bollplank för idéer 
  • Upplägg för lägerdagar
  • Tekniskt stöd 
  • Undervisningsmaterial 
  • Samtalsfrågor för smågrupper 
  • Pedagogiska tips 
  • Nätverk 
  • Ledarutbildning 
  • Bidrag till inköp 
  • Gratis annonsering 

Kontakta någon av våra verksamhetsutvecklare om du vill veta mer!

Christopher Bryan 

Viola Angervall