Skip to main content

Hemmaläger- Digital gemenskap och aktiviteter

Uppdaterad:

Här får du tips på aktiviteter med fokus på digital gemenskap för ert hemmaläger

Som lägerledare är ni experter på just ert sammanhang, med kunskap, erfarenheter och relationer till barnen och ungdomarna. Vi på Bilda vill uppmuntra och inspirera kyrkliga lägerledare att använda den kreativiteten på nya sätt. Vad är det viktigaste för deltagarna under ert hemmaläger? Att få en inblick i Bibeln, att ha roligt utomhus eller bara att få höras varje dag? Använd oss gärna som bollplank och botanisera bland våra tips på aktiviteter för gemenskap både inomhus och utomhus. Här presenterar vi några exempel med fokus på digital gemenskap för att väcka tanken!

 • Musikvideo
  Komponera en video eller musik tillsammans. Skapa ljud eller rörelser på olika vis och sätt ihop till en låt eller video genom de program som finns på din dator. Skapa tillsammans eller var för sig på distans och sätt ihop deltagarnas bidrag till en låt eller video.
   
 • Minecraft
  Logga in och bygg upp en gemensam värld utifrån ett tema eller en Bibelhändelse.

 • Show and tell
  Storytelling framför videokameran! Låt varje person ta med sig ett objekt att berätta om. Kanske ett barndomsminne, rubriks kub eller en märklig souvenir.
   
 • Hänga gubbe
  Lek den klassiska leken digitalt! Detta är bara ett av många exempel på lekar som vi lekt på tavlan under uppväxten- som går att göra digitalt.
 • Onlinepyssel
  Pyssla eller odla något tillsammans- var för sig. Ge deltagarna förutsättningar att genomföra projektet där de befinner sig och följ upp gemensamt hur det har gått. Kanske krävs det instruktioner live för att alla ska kunna vara med.
   
 • Hallå från köket!
  Live kan du även instruera i exempelvis bak eller matlagning. Ta hjälp av och kolla in hur många av dagens matprofiler gör för att få tips. 

 • Lägerinsamling
  Berätta om ett missionsprojekt genom film, bilder eller intervjuer. Tillsammans gör hela lägret en insamling till projektet – kanske utifrån ett mål som sätts första dagen och mäts under lägrets gång.
 • Skapa lägrets spellista
  Låt varje deltagare skicka in en låt som bidrar till lägrets gemensamma lista. Musik som peppar, helt enkelt!


  Kontakta någon av våra verksamhetsutvecklare om du vill veta mer!