Skip to main content

Hemmaläger- Uppdrag att genomföra utomhus

Uppdaterad:

Här får du tips på utomhusaktiviteter för ert hemmaläger

Som lägerledare är ni experter på just ert sammanhang, med kunskap, erfarenheter och relationer till barnen och ungdomarna. Vi på Bilda vill uppmuntra och inspirera kyrkliga lägerledare att använda den kreativiteten på nya sätt. Vad är det viktigaste för deltagarna under ert hemmaläger? Att få en inblick i Bibeln, att ha roligt utomhus eller bara att få höras varje dag? Använd oss gärna som bollplank och botanisera bland våra tips på aktiviteter för gemenskap både inomhus och utomhus. Här presenterar vi några exempel att genomföra utomhus för att väcka tanken!

 • Skattjakt/tipspromenad
  Att ge sig ut på ett äventyr i form av skattjakt eller en tipspromenad är uppskattat av såväl stora    som små. Dessa går att skapa på en specifik fysisk plats, men genom digitala tjänster går det även  att skapa och placera ut uppdrag på distans. Några tips på digitala tjänster för digitala skattjakter eller tipspromenader är: 

          – Tipsrundan GPS Quiz
          – Xnote
          – Geocaching
          – Loquiz
          – Kahoot
          – Locatify 

 

 • Naturbingo
  Ge er ut och leta saker i naturen. Välj att utgå från ett visst tema eller blanda föremål hej vilt. Leta enskilt eller i grupp efter föremålen som antingen ropas ut en efter en, eller som finns beskrivna på en lapp. 

 

 • Samla distans!
  Låt var och en välja ett transportmedel som de har hemma eller i närheten (Ej något på el eller drivmedel). Det kan vara en skateboard, spark, rollerblades, cykel osv. Ge deltagarna en tid som de ska vara ute och förflytta sig. Eller gör det till ett gemensamt uppdrag att samla så många meter/kilometer som möjligt tillsammans. Sätt upp milstolpar i form av antal mil, avståndet runt en sjö, eller kanske hela Sveriges bredd? Distans går att mäta med GPS eller med hjälp av appar och tjänster i telefonen. Hur många olika transportmedel kan man använda sig av? Testa och skapa ett uppdrag som involverar alla. 

 

 • Digital 5-kamp med fysiska uppgifter.
  I mindre grupper går det att genomföra uppgifter likt en 5-kamp, även digitalt. Låt deltagarna genomföra uppgifterna enskilt och samla poäng som en grupp. Använd material som varje deltagare troligtvis har hemma, och skapa tydliga regler så att ingen kan fuska. Bara fantasin sätter gränser!  

 

 • Älska din nästa
   Vilka idéer kan ni hitta på för att hjälpa någon i er närhet? En granne, familjemedlem eller   kanske ett äldreboende? Finns det personer som behöver en uppmuntran extra mycket? Fota   eller skriv om era påhitt och dela med varandra!Kontakta någon av våra verksamhetsutvecklare   om du vill veta mer!