Skip to main content

Hemmaläger- Undervisning och samtal online

Uppdaterad:

Här får du tips på aktiviteter med fokus på undervisning och samtal online för ert hemmaläger

Som lägerledare är ni experter på just ert sammanhang, med kunskap, erfarenheter och relationer till barnen och ungdomarna. Vi på Bilda vill uppmuntra och inspirera kyrkliga lägerledare att använda den kreativiteten på nya sätt. Vad är det viktigaste för deltagarna under ert hemmaläger? Att få en inblick i Bibeln, att ha roligt utomhus eller bara att få höras varje dag? Använd oss gärna som bollplank och botanisera bland våra tips på aktiviteter för gemenskap både inomhus och utomhus. Här presenterar vi några exempel med fokus på undervisning och samtal online för att väcka tanken!

 • Digital smågrupp
  En liten grupp med en ledare möts varje dag i videosamtal. Här kan man höra hur alla mår och samtala kring undervisningen på lägret. Smågruppen kan också vara en bas för lekar, tävlingar eller uppdrag.
   
 • Frågelåda
  Lägerdeltagarna får skicka in sina frågor om tron, Bibeln eller andra ämnen. Kan ske anonymt eller inte.
   
 • Panelsamtal live
  Några inbjudna gäster eller lägerledare samtalar kring ett givet ämne. Samtalet livesänds och vill man, kan publiken skicka in frågor och kommentarer i en livechatt.
   
 • Drama
  Ett förinspelat drama är roligt sätt att presentera relevanta frågor och ämnen. I sin smågrupp kan man sedan jobba vidare med temat på olika sätt.
   
 • Seminarium 
  Använd filmklipp från nätet med korta seminarier eller Bibelstudier, som ni tycker ger en bra ingång till ett aktuellt ämne.
   
 • Filmklipp
  Roliga, tänkvärda och bidrar med nya perspektiv – webben är full av användbara filmklipp för att starta igång ert samtal!
   
 • Mentimeter-knappar
  På menti.com kan deltagarna i realtid svara på frågor som dyker upp och se en sammanställning över svaren som kommer in. Ett kreativt sätt att få input från hela gruppen som underlag för undervisningen. 

          Kontakta någon av våra verksamhetsutvecklare om du vill veta mer!