Skip to main content
Distans

Distans

Delta på distans, starta en egen cirkel eller digitalisera er befintliga verksamhet. Här samlar vi all information gällande distansverksamhet.

Verktygslåda

Här hittar ni verktyg och tips som kan underlätta er vardag, till exempel en guide för att mötas online eller livesända, samt information om vår grafiska profil och rapportering.

Till Verktygslådan

Delta på distans

Här samlar vi alla studiecirklar, kurser och evenemang där du kan delta på distans.

Alla studiecirklar, kurser och evenemang

Projekt och initiativ

Våra projekt och initiativ som lämpar sig för distansverksamhet lika bra som i traditionell form.

Projekt och initiativ

Material och metoder

Material och metoder som fungerar lika bra att använda i digitala som fysiska möten.

Material och metoder

Digital verksamhetsutveckling

Digitalisering kan göra folkbildningen mer jämställd och tillgänglig för fler. Genom digitala och interaktiva studiematerial som dessutom är tillgänglighetsanpassade är det enkelt för alla med internetuppkoppling att delta. Oavsett om din förening, cirkel, församling eller organisation har kommit långt på vägen och är intresserade av att veta mer eller lära sig hur en digitalisering kan vara till er fördel, så finns vi här för er.

Läs mer om hur vi kan samverka kring digitalisering här.

Inspireras och läs mer

Artiklar om verksamhet på distans

Varierat lärande med digitala verktyg

Lisbet Flank och Marie Zingmark Huld, båda två ansvariga för Anhörigstöd på Hela människan berättar om hur de vidareutvecklat ett koncept för ledarutbildning med hjälp av digitala verktyg.

Digitalisering av studiematerial eller kurser

Studieförbundet Bilda har personella och tekniska resurser över hela landet som kan bistå Medlemsorganisationer, samverkansparter, församlingar eller enskilda grupper att tillgängliggöra sina studiematerial eller kurser för fler personer genom att...

Kämpa mot viruset!

Bli en folkbildningshjälte du med.

Tvätta händerna. Håll avstånd. Stanna hemma om du är sjuk. Var inte i miljöer inomhus. Träffas utomhus. Ha bara fysisk kontakt med de du bor tillsammans med. Frossa i sociala kontakter via digitala verktyg!

Frågor? Hör av dig

Har du frågor om hur du ska göra med just din studiecirkel, kurs, föreläsning eller replokal? Kontakta oss så hittar vi lösningar tillsammans. Att fortsätta mötas och folkbilda är viktigt både för hälsan och för samhället i stort. Så bli en hjälte du med, folkbilda dig digitalt!