Skip to main content

Samtal om livet

Uppdaterad:

Giselle Abbas är cirkelledare i Sundsvall, och leder bland annat föräldragrupper, grupper med nyanlända kvinnor och unga tjejer med fokus på psykisk ohälsa.

Vad är din drivkraft att vara ledare?

– Jag vill få människor att mötas där vi kan samtala och där man kan förstå att man inte är ensam i sin situation. Jag inleder ett samtal och startar någonting, därefter får gruppen fortsätta. Jag är endast ledaren.
Att vara i en cirkel är otroligt värdefullt, man lär sig mycket av att dela med sig av sina erfarenheter till varandra, det sker ofta ett väldigt bra utbyte mellan människor.

Vad har du fått ut av att vara ledare?

– Att vara ledare har gett mig väldigt mycket. Jag har fått möte människor i olika åldrar från olika nationaliteter med olika erfarenheter. Jag har jobbat med människor i flera år, så det kändes väldigt naturligt för mig när jag startade som ledare. När jag var ledare första gången var det för en grupp tjejer och det var så himla mysigt och roligt. Det är ju det jag gillar att göra, att möta människor och få människor att mötas. Så jag trivdes väldigt bra med det och gör det än idag.

Vad har Bilda gett dig?

– Eftersom jag gillar att vara ledare hörde Bilda av sig till mig och erbjöd mig en färdig grupp och lokal för att prata om jämställdhet. Det fick mig att känna mig glad för det känns som att Bilda verkligen tror på mig som ledare. Bilda har även gett mig utbildning och material som jag kan använda i mina grupper. Det har varit väldigt givande.