Skip to main content

Studieresor till Israel och Palestina

Uppdaterad:

Vi genomför ett stort antal studieresor till Israel och Palestina. Du förbereder dig i en studiecirkel här hemma och deltar i en resa som kombinerar besök vid de historiska platserna och möten med människor.

Våra studieresor har olika program och profil. Bildas studiecenter i Jerusalem fungerar som ett nav för resorna, men de flesta grupper besöker olika platser i Israel och på Västbanken.

Förutom de resor som presenteras här arrangerar Bilda studieresor för församlingar, skolklasser, arbetskollegier e.t.c. som inte är öppna att anmäla sig till.

 

 

Vill ni genomföra en studieresa med Bilda? Kontakta oss så börjar vi planera!

Följande resor var planerade men på grund av Coronapandemin har vi fått ställa in dem. Vi planerar att genomföra dem vid ett senare tillfälle.

Skrivarkurs med Anita Goldman

En skrivarkurs där du får möjlighet att utveckla ditt eget skrivande, men också möta judisk tro och kultur och besöka flera av de kristna heliga platserna i Israel och Palestina.

Arrangör: Bilda
Läs mer om resan här

 

Res i Jerusalemfararnas fotspår

Res till Jerusalem med Britta Hermansson, pastor och författare med rötter i Nås. Vi utgår från såväl Selma Lagerlöfs klassiska bok Jerusalem, som från Brittas bok De vi ville bli.

Arrangör: Bilda och Equmeniakyrkan
Läs mer om resan

 

Studieresa med möjlighet att delta i Bethlehem Maraton

Under vår resa möter vi religion, historia och politik, och varvar det med vandringar och besök på arkeologiska platser. Dessutom ges möjlighet att delta i Bethlehem Maraton 2020.

Arrangör: Bilda Sydöst
Mer information: kontakta Eva Danielsson, [email protected]

Läs mer om studieresan här.

 

Låtskrivarresa till Betlehem

Anmäl ditt intresse redan nu till Petra Falk: [email protected] eller Andreas Wistrand: [email protected].

En resa och kurs som vänder sig till dig som har erfarenhet av att skriva musik och vill samtala om musikens roll i gudstjänsten. Pastor Mattias Martinson leder bibelstudier.

Arrangör: Bilda Nord