Skip to main content
Tycker du om att skapa? Det gör vi med

Tycker du om att skapa? Det gör vi med

Att sätta ett riff eller en drill. Plocka en stämma eller improvisera fram en koreografi. När vi får uttrycka oss tillsammans med andra växer vi som människor.

Hos oss kan din kulturgrupp få utrymme att utvecklas. Vi erbjuder bland annat lokaler, utrustning samt kunnig och engagerad personal. Gör din grupp till en cirkel i Bilda, så kan vi tillsammans få er att växa. Du hittar kontaktpersoner till våra erfarna verksamhetsutvecklare, som finns över hela landet, längre ner. Kontakta oss så kan vi berätta mer.

Deltagarkultur

Kultur ger oss mening i tillvaron. Skapandet är en drivkraft som finns i oss alla. Utgångspunkten i vår kulturverksamhet är  att kulturen alltid har ett egenvärde utan krav på resultat. Medskapande, delaktighet och livstolkning är centralt och att alla ska få utvecklas på sina egna villkor. Vi kallar det för deltagarkultur. Nästan hälften av vår verksamhet ryms inom kultur och kreativitet.

Genom olika uttrycksformer växer och utvecklas människor och sammanhang.

Kontaktpersoner

Våra verksamhetsutvecklare inom kultur har varit med själva. De spelar (eller har spelat) i band, turnerat i olika länder, jobbat med hantverk och litteratur, lett körer, skapat musikfestivaler och så vidare. De hjälper er att komma igång med er kulturverksamhet.

Elin Kullingsjö

Elin Kullingsjö

Verksamhetsutvecklare folkbildning i frikyrkorna, Teamledare samhälle och ansvarig för ledarutveckling
Inga personer hittades.

Det här gör vi inom kultur

Exempel på verksamhet

Gefle Metal Festival
  • Projekt och initiativ

Gefle Metal Festival

Sedan starten av Gefle Metal Festival 2016 har Bilda tillsammans med Vuxenskolan, Studiefrämjandet och Medborgarskolan samverkat för att ge oetablerade band ...

Kulturkompis
  • Projekt och initiativ

Kulturkompis

Kulturkompis förenar människor med olika bakgrund och erfarenheter genom gemensamma kulturupplevelser, allt från bio och konserter till teater och utställnin...