Skip to main content

Det omätbaras renässans - en föreläsning med Jonna Bornemark

Den uppmärksammade filosofen Jonna Bornemark gör upp med de senaste decenniernas managementkultur i mellanmänskliga relationer, bland annat inom välfärdssektorn. I sin föreläsning uppmanar hon till att återupptäcka en kunskapssyn som går bortom mätbarhet och effektivitet som begränsar. Hennes uppmaningar att bjuda mikromotstånd mot förpappringen av mellanmänskliga yrken har fått stort gehör över hela landet.

”Vi lever i en kultur av siffror och statistik med en övertro på att alla problem går att lösa genom att spalta upp, mäta och kvantifiera. När vårt förnuft bara handlar om att räkna blir såväl våra liv som samhälle i stort sett alltmer omänskligt. Allt blir siffror och det finns inget utrymme för omdöme eller eftertänksamhet.”  – Jonna Bornemark

Biljetter

Anmäl dig genom att mejla någon av arrangörerna:

Studieförbundet Bilda
cathrine.enqvist@bilda.nu

Lärarförbundet
asa.grenholm.lararforbundet@skelleftea.se

S:T Lukas
anders.wesslund@sanktlukas.se

Mer om Jonna Bornemark

Jonna Bornemark är professor i filosofi och författare. Under 2018 släpptes hennes nya bok ”Det omätbaras renässans – en uppgörelse med pedanternas världsherravälde” som hon utgår ifrån i föreläsningen. Vi har tidigare hört hennes röst som en av sommarpratarna 2017 och hennes regelbundna medverkan i Sveriges radios Filosofiska rummet.

Föreläsningen arrangeras av Studieförbundet Bilda, S:t Lukas stiftelsen, Lärarförbundet, Senioruniversitete och Medlefors.

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Medlefors folkhögskola
Medleforsvägen 2
3145 Skellefteå

Mer inom Folkhälsa

Mer inom Existentiella frågor