Skip to main content

Prova på Biodanza

Uppdaterad:

Paradiset är här!

Rolando Toro och Biodanza
Rolando Toro, som grundade Biodanza föddes i april för 100 år sedan. Det firar jag genom att bjuda in dig på ett prova-på tillfälle. Rolando Toro ville stimulera en känsla av pånyttfödelse och hopp i livet. Vi har behov att känna gemenskap och tillhörighet.

I en Biodanzasession guidas deltagarna genom en serie strukturerade danser som är utformade för att framkalla olika känslor och tillstånd. Danserna ackompanjeras av musik från olika kulturella traditioner och vi dansar både själva och tillsammans med andra. Målet med dansen är att hjälpa oss att komma i kontakt med känslorna och vi tränas att uttrycka oss genom rörelser och gester. Det byggs en känsla av gemenskap och koppling till andra och till livet i gruppen. 

Biodanza bygger på idén att vi genom dans och rörelse kan komma i kontakt med våra känslor och hitta glädje och tillfredsställelse i livet. Det är en form av personlig utveckling och självutforskning. Pedagogiken används också kliniskt och i skolor och olika institutioner, för att stärka deltagarnas förmåga att leva sina liv.

Paradiset är här!
Rolando Toro menade att vi lever i Paradiset utan att veta om det. Det är en uppmaning att vi ska leva här och nu och samtidigt en inbjudan att göra det bästa av våra liv och inte tro att Paradiset är något som kommer senare. 

Han utvecklade Biodanza som ett verktyg som stimulerar välmående på olika sätt – vår förmåga att känna glädje, styrka och ömhet. Var och en dansar sitt eget liv och tack vare en sinnrik pedagogik tränas kommunikation, vänskap, kärlek och njutning.

Varmt välkommen,

Hälsar Gunilla Janmark, Biodanzafaciliterare och didaktisk lärare

Läs mer på ledarens hemsida! 
Gunilla Janmark Frigör livskraften hemsida

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Uppsala yogaskola
Eklundshovsvägen 1G
75237 UPPSALA

Mer inom Dans och teater

Mer inom Modern dans

Emeralds:  Dans, från 10 år

Emeralds: Dans, från 10 år

Fyll ditt år med dans. Välkommen att dansa med The Phoenix Dance Classes i höst!

  • Plats
    Härnösand, Härnösands kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 18:15 - 19:15
  • Tillfällen
    15 tillfällen
Läs mer
Diamonds: Barndans, från 4-5 år

Diamonds: Barndans, från 4-5 år

Fyll ditt år med dans. Välkommen att dansa med The Phoenix Dance Classes i höst!

  • Plats
    Härnösand, Härnösands kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Söndag 15:00 - 15:45
  • Tillfällen
    15 tillfällen
Läs mer