Skip to main content
Hej! Vi har gjort om vår webb. På denna sida hittar du mer information och länkar till populära sidor. Läs mer

Studieresa till Israel och Palestina - tema hantverk och kultur

Datum

28 april–5 maj 2019

Resan

Hantverk i Mellanöstern
Vi bor både i Jerusalem och Betlehem och gör utflykter därifrån. Några exempel: besök på Maan Lil Hayat, ett dagcenter för personer med funktionsvariationer som bland annat tovar, träsnideri i Beit Sahour, matlagning tillsammans med kvinnor flyktinglägret Aida i Betlehem.

Vi reser med perspektivet att möta olika hantverk, slöjdare, hantverkskollektiv och organisationer. Vi besöker platser som har stora konstskatter. Vi besöker också heliga platser som har stor betydelse för kristendom, judendom och islam. Under resans gång finns tid för reflektion och slöjdworkshops.

Möte med människor – slöjd som brobyggare
Veckan i Israel och Palestina blir också ett möte med människor som lever i en av vår tids stora konflikter. Hur påverkar det människors vardag att leva i skuggan av den mur som skiljer Israel och Palestina åt? I området finns dock mycket framtidstro och vi möter människor som arbetar för att bygga broar mellan två folk.

Bildas studiecenter (SCSC)
Swedish Christian Study Centre (SCSC) – Studieförbundet Bildas studiecenter i Jerusalem – blir en av våra fasta punkter under dagarna i Jerusalem. Där kan vi mötas med utsikt mot Jaffaporten och uppe på taket ha utsikt över den gamla staden, Klippmoskén och Olivberget. Vi får också möjlighet att summera våra upplevelser och erfarenheter under resan.

Förberedelser

Inför resan
Inför resan möts vi till en studiecirkel via nätet, tre träffar innan resan och en gång efter resan. En del av innehållet: Vi presenterar oss för varandra, varför vi vill göra denna resa, förväntningar och hur vi tänker omkring hantverk och kultur. Vi läser fakta om Israel och Palestina (Länder i fickformat). Hur kan vi tänka kring att göra en gemensam redovisning av vår resa.

Resepedagog
Elna Axelsson, resepedagog, jobbar som studie- och yrkesvägledare på Hyllie Park Folkhögskola i Malmö. Hon har tidigare arbetat många år på Bilda inom kulturområdet och gjort ett tiotal resor till Israel och Palestina. Alla resorna har varit olika – allt från ickevåldsutbildning till skrivarkurs.

Priset
Studieresan kostar 15 000 kr. I priset ingår flygresa tur och retur Arlanda – Tel Aviv, transporter i Israel och Palestina, inträden, halvpension med del i dubbel-/trippelrum. Önskas enkelrum tillkommer 2000 kr.

Är du aktiv, registrerad ledare i Bildas verksamhet och inte varit i Mellanöstern på en Bildaresa de senaste tio åren har du möjlighet att söka ett bidrag för din resa på 5000 kr. Vill du veta mer kontakta Jonas Hult.

Anmälan

Anmälan görs här till höger senast den 28 november 2018.
För mer information Jonas Hult, resepedagog och konsulent på Studieförbundet Bilda 054-19 61 61, 070-27 65 699 jonas.hult@bilda.nu

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk

  • Plats
    Värmlands län + 1 län till
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 10:00 - 15:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer