Skip to main content

Killmiddag i Örnsköldsvik

Välkommen till Killmiddag!

Ambitionen är att skapa ett tryggt forum för killar och män att tillsammans prata om maskulinitetsnormer utifrån teman som vänskap, sex och våld.

Ett jämställt samhälle fritt från sexism och grabbig jargong börjar med dig. Vi vet att var femte man saknar en nära vän, att 87 procent av all misshandel begås av män och att 60 procent av de som utsätts också är män. Kvinnor har jobbat länge för att befria sig från all skit som könsnormernas destruktiva delar har ställt till med. Vi tror på samtalets makt för att påbörja en förändring. Var en förebild, börja snacka med andra män idag!

Arrangemanget är kostnadsfritt äger rum på Stadshuset Kronan. Maten kostar 75 kronor och swishas på plats. OBS! Ange i noteringsfältet om du har någon allergi eller önskan om specialkost.

Vi tar emot maximalt åtta deltagare, först till kvarn gäller.

Samtalsledare är Jon Moraeus.

Konceptet #killmiddag med tillhörande samtalsguider är framtaget av jämlikhetsstiftelsen Make Equal. Du kan läsa mer om konceptet här.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Samhällsengagemang

Mer inom Demokrati och jämställdhet