Skip to main content
Det är just nu problem att anmäla sig via hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Återkom senare eller kontakta kontaktpersonen för det arrangemang eller den studiecirkel du vill anmäla dig till.

Vi söker dig som vill leda en grupp för asylsökande eller för utrikesfödda kvinnor!

Uppdaterad:

Vi söker nu dig som har tid över och vill engagera dig som cirkelledare för utlandsfödda kvinnor och asylsökande. Syftet är att de ska utveckla sina förmågor i svenska språket, eller på andra sätt stärkas i sin etablering i det svenska samhället.

Just denna målgrupp kan bli extra isolerade nu när samhället stängt ner. Vi vill därför göra en insats för att försöka nå dessa målgrupper med bland annat språkträning.

Har du lite tid över och vill göra en insats?
Kanske behöver du också fler sociala kontakter när de vanliga aktiviteterna är inställda eller omställda? När vi inte kan ses i det verkliga livet kan ett alternativ vara att samla en grupp och ses via ett videosamtal. Eller varför inte samla några asylsökande eller utrikesfödda kvinnor för en promenad där de får träna på muntlig svenska. Kanske känner du redan personer som skulle vara intresserade av att delta, eller så kan cirkeln utlysas i Bildas olika kanaler.

Förslag på upplägg

  • Promenadgrupp för att träna muntlig svenska.
  • Digitala videomöten en gång i veckan med hemuppgifter emellan.
  • Fika tillsammans och prata lätt svenska över videomöte.
  • Gemensam chatt- eller mejlgrupp där ledaren lägger ut uppgifter som deltagarna gör på egen hand.

Digitala mötesplatser
Genom att använda kanaler som Viber, Whatsapp, Messenger, Facebookgrupp, Skype eller Teams går det att på ett enkelt sätt träffas digitalt. Bilda kan även tillhandahålla plattformen Learnify för att skapa digitala studieplatser eller Zoom. Vi hjälper dig gärna att komma igång, både med det digitala och med tips på bra material att använda i samtalen!

Arvodering
Möjlighet till arvodering finns.

Kontakt
Har du frågor kan du höra av dig till din kontaktperson på Bilda eller till Ida Eriksson, 019-601 53 58 eller [email protected].

Vill du veta mer?
Välkommen att delta på ett utbildningstillfälle via Teams för att få mer information. Vi kommer att gå igenom digitala verktyg, tips på material och upplägg. Se aktuella utbildningstillfällen nedan. Är det tomt just nu? Kontakta oss så ser vi till att ta fram ett nytt datum!