Skip to main content

Vi läser

Uppdaterad:

Längtar ni efter att läsa? Och göra det tillsammans med andra? Vi erbjuder bokcirklar och boksamtal med inspiration från satsningen ”Equmeniakyrkan läser”.

Vi ser hur en lästrend breder ut sig över Sverige. Med vårt stöd kan ni nu i församlingen starta en bokcirkel eller bjuda in till en ekumenisk cirkel på den ort där ni bor. Ett enkelt sätt att erbjuda gemenskap, fördjupning i samtal om livet och kristen tro. Men också utmaning, ny kunskap och fördjupade insikter. Vi har verktygen och kan ge konkret stöd, också under rådande pandemi, när det är svårare att träffas.

Under 2021 satsar Equmeniakyrkan på bokcirklar som kompetensutveckling för sin medarbetare. Vi hänger på och erbjuder nu bokcirklar i liknande form. Var med och läs samma böcker som Equmeniakyrkans medarbetare och samtala om dem i er egen bokcirkel – med några vänner, kollegor, en grupp i församlingen eller varför inte starta en ekumenisk bokcirkel.

Starta egen bokcirkel…

Ni kan välja att starta en egen bokcirkel med er grupp, för en eller flera av böckerna. Hör av er till er kontaktperson på Bilda eller klicka här för att anmäla intresse. Ni måste vara minst tre personer i er grupp för att kunna starta en bokcirkel.

… eller delta i vår gemensamma bokcirkel

Ni kan välja att delta i vår gemensamma, digitala bokcirkel (en cirkel per bok). Anmälan till detta hittar du längre ner på den här sidan.

Vi erbjuder

  • Stöd vid inköp av böckerna, hör med er kontaktperson på Bilda för mer detaljer
  • Ny samtalsguide till varje bok
  • Ett digitalt storboksamtal till varje bok (via Zoom)
  • Info om en ny bok varje kvartal
  • Stöd att starta och driva en digital bokcirkel