Skip to main content

Vara nere-podden

I Vara Nere-podden bjuder programledaren Nere in spännande gäster för att prata om när livet skaver, när allt inte är så kul helt enkelt.

Genom både djupa samtal och roliga utmaningar berör Nere och hens gäster ämnen som prestationsångest, oro och ensamhet. Lär dig förstå och hantera livets svåra känslor, men också hur man kan bli bättre på att stötta andra.

 

Lyssna

 

 

Avsnitt

Varannan tisdag (med start 19 oktober) släpps ett nytt avsnitt av Vara nere-podden.

Avsnitt 1: Arantxa Álvarez

Programledaren Arantxa Álvarez gästar det peppiga premiäravsnittet och tipsar om hur man stärker självkänslan och självförtroendet och blir sin egen cheerleader – även när man misslyckas.

Lyssna på avsnittet här

Avsnitt 2: Richard Magyar

Utåt sett levde fotbollsspelaren Richard Magyar drömmen, men innerst inne tyckte han inte livet var så kul. I ett djupt samtal om att acceptera sig själv och sina känslor berättar Richard om hur han nådde botten men sakta tog sig upp igen. 

Lyssna på avsnittet här

Kontaktpersoner

Om initiativet Vara nere

Studieförbundet Bilda och den ideella föreningen Mind står tillsammans bakom initiativet ”Vara nere”, som syftar till att rusta unga för livet genom att höja kunskapen om psykisk ohälsa. De har tillsammans med unga och experter tagit fram baskunskaper som kommuniceras i en digital kampanj, en utbildning för ungdomsledare, en kunskapsportal, ett Instagram-konto, studiecirkelmaterial – och nu även en podd.

Läs mer på www.varanere.se eller på vår sida om initiativet här.