Skip to main content

Bakgrunden till Musikschlaget

Uppdaterad:

Det började med en idé redan år 2006 när Maitraiders deltog i en internationell melodifestival i Atén. Idéen växte sig större, till en vision om en musiktävling där nya röster får höras.

Med ”nya röster” menade Maitraiders röster som kanske inte alltid får framträda i en professionell inramning, men som definitivt är värda att göra det. Konceptet har sedan utvecklats av Studieförbundet Bilda och redan första året 2011, förstod alla inblandade att vi varit med om att skapa något väldigt speciellt. Något som växer, mer och mer för varje år.

Musikschlaget – en melodifestival med mening! Som också ger mening till alla som jobbar med den, till artisterna och inte minst till publiken som blir större och större för varje år. Vi erbjuder glädje, spänning, dramatik och en plats i rampljuset för dem som kanske inte alltid får ta den plats de förtjänar.

Maitraiders musikservice är en daglig verksamhet inom LSS i centrala Sundsvall. I Maitraiders verksamhet arbetar de dagligen med musik i olika former.