Skip to main content

Musikschlaget

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar tillsammans med Bilda. På grund av covid-19 är finalen framflyttad till 6 november 2021.

Nyheter

Vi gör det igen! Flyttar fram finalen till 6 november 2021

2021-03-22

Efter långa funderingar och djupa veck i våra pannor har nu Musikschlagets festivalgrupp fattat ett beslut om att skjuta på finalen fram till den 6 november 2021. Detta beslut grundar sig på den smittspridning som fortfarande råder i landet. Vi vill att ni ska känna er trygga i att resa och befinna er på plats i Sundsvall. En annan avgörande faktor i beslutet är att Musikschlaget är ett arrangemang som ska framföras live inför en publik för att få den rätta känslan. Vi vill att artister, band och publik ska få med sig en oförglömlig upplevelse från finalen. Något man kan bära med sig i framtiden och som sätter avtryck hos alla som medverkar tillsammans med publiken, både på plats och hos dem som följer riksfinalen via webbsändningen. Vi hoppas och tror att vi i november 2021 kommer att kunna genomföra finalen så som den förtjänar att arrangeras vid ett jubileum, nämligen den tionde riksfinalen!
 

Finalen flyttad (igen) till 24 april 2021

2020-12-21

På grund av den ökade smittspridningen av covid-19 i landet har vi beslutat att flytta riksfinalen av Musikschlaget till lördag den 24 april 2021. Finalen kommer som vanligt att hållas i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live på webben.

 

Musikschlagets riksfinal sänds i P4 riks

2020-11-05
Pressmeddelande från Studieförbundet Bilda

Sveriges Radio P4 kommer att sända Musikschlaget nästa år. När sändningen blir av är oklart då finalen har fått flytta fram tre månader på grund av den ökade spridningen av covid-19 i samhället.

Tio finalister står klara inför Musikschlagets riksfinal i Sundvall, men tyvärr får de vänta lite. Finalen skulle ha ägt rum lördagen den 7 november i Sundsvall men den glittrande kvällen blir framflyttad till den 30 januari 2021, på grund av covid-19. Och datumet för radiosändningen i P4 är därför inte heller klart ännu. Datum för finalen har ändrats. Se senaste nyheterna längre upp på denna sida.

Läs hela pressmeddelandet

 

Finalen flyttad till 30 januari 2021

2020-10-05

På grund av den ökade smittspridningen av Covid-19 i landet har vi beslutat att flytta riksfinalen av Musikschlaget till lördag den 30 januari 2021. Finalen kommer som vanligt att hållas i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live på webben. Datum för finalen har ändrats. Se senaste nyheterna längre upp på denna sida.

 

Finalisterna till Musikschlaget 2020

2020-11-01

Musikschlaget presenterar stolt våra tio finalister i riksfinalen 2020! Lördagen den 7 november går Musikschlagets final av stapeln på restaurang Aveny i Sundsvall. Det blir en speciell och extra glittrig finalkväll då Musikschlaget fyller 10 år! Se finalen live här på vår hemsida.

Finalister från deltävlingar

Köping: Dennis Pettersson

Stockholm: David Andersson

Linköping: Tisdag

Lund: David Farnoudi

Sundsvall: Foxocat

Sandviken: Amanda Mattson

Göteborg: Juanita Månsson

Örnsköldsvik: Myggan Ensio

 

Finalister – Wildcards

Solna: Aji Jack

Göteborg: Richard Carlsson

 

Den stora riksfinalen planeras att genomföras live i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live här på vår hemsida. Planerat datum för finalen är nu 6 november 2021.

Coronavirusets påverkan på Musikschlaget

Musikschlaget arrangerar inte fysiska deltävlingar under hösten 2020. Finalister utses istället av lokala jurygrupper utifrån de tävlandes inskickade filmer. Detta för att säkerställa att ingen smittspridning av infektionssjukdomen covid-19 sker bland artister, publik och arrangörer.

På grund av rådande omständigheter med risk för smittspridning av coronaviruset och utifrån rekommendationer från Folkhälsomyndigheten har Musikschlagets festivalgrupp beslutat att inte genomföra deltävlingar 2020 fysiskt eller live. På de orter där deltävlingarna skulle ha ägt rum kommer det istället att formas jurygrupper. Dessa jurygruppers uppgift blir att gå igenom alla filmade bidrag som de tävlande tidigare skickat in med sin anmälan. Juryn utser sen en vinnare per ort utifrån Musikschlagets ordinarie jurykriterier.

En jurygrupp utser också två ”wildcard” utifrån resterande insända tävlingsbidrag. Alla finalister kommer att vara utsedda och klara till den 25 september 2020.

Den stora riksfinalen, var planerad till den den 7 november 2020. Flyttades sen till 24 april 2021, och sen flyttad till 6 november 2021. Finalen planeras att genomföras live i Sundsvall. Folkhälsomyndighetens då rådande rekommendationer avgör hur mycket publik vi kommer att kunna ha i lokalen. Naturligtvis kommer finalen som vanligt att sändas live på webben.

Vill ni live-sända en konsert på Musikschlagets Facebooksida?

Skriv ett meddelande till oss på Musikschlagets Messenger eller skicka ett mejl till olle.norberg@bilda.nu

Skriv vilken dag Live-sändningen ska vara och vilken starttid.

Meddela ett par dagar före live-sändningen ska gå ut så hinner vi annonsera, så att så många som möjligt kopplar upp sig för att njuta av musiken.

Har du några frågor kontakta:

Olle Norberg, olle.norberg@bilda.nu

Stolta sponsorer av Musikschlaget

Musikschlaget sponsorer logotyper

Sociala medier

Musikschlaget på Facebook
Musikschlaget på Youtube
Musikschlaget på Instagram

En melodifestival med mening

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i ett samarbete med Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

Besök vår sida för Bildas logotyp för mer information om hur vår logotyp ska användas. Här hittar du även fler varianter och format.

Vinnare av Musikschlaget 2019: Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo.

Höj volymen och lyssna på den underbara, svängiga låten igen! Musikschlagets vinnare 2019! Santiago Rubio & Big Blue Band med låten Tranquilo. Det går verkligen inte att sitta stilla. Dansa! 😀 🤸‍♂️💃

Posted by Musikschlaget on Sunday, November 10, 2019