Skip to main content

Musikschlaget

Uppdaterad:

Musikschlaget är Sveriges största och bästa musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. En musikalisk gemenskap där alla kan bidra på sitt eget sätt. Anmäl dig och var med i glädjen!

Anmälan för Musikschlaget 2023 är öppen!

Nu har anmälan för Musikschlaget 2023 öppnat. Klicka på knappen här nere för att komma till anmälningsformuläret. I anmälan bifogar du en bild och en film på artisten/bandet. Sista anmälningsdag 31 mars 2023.

Riksfinalen är i Sundsvall den 11 november 2023.

Var med i glädjen!

SÅ HÄR FUNKAR DET

Musikschlaget är melodifestivalen för personer med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. Musikschlaget har åtta deltävlingar och en stor glittrande riksfinal i Sundsvall varje år. Ett bidrag vinner i varje deltävling och ett i finalen. Alla andra bidrag som är med kommer på andra plats och får fina diplom utifrån sin speciella talang på scen. Det viktigaste i Musikschlaget är att ha kul och utvecklas tillsammans!

DELTÄVLINGAR

Under våren har vi åtta deltävlingar, från norr till söder i Sverige. Vinnarna i varje deltävling utses av en jury, enligt samma kriterier som gäller i finalen. Vinnarna i varje deltävling går direkt vidare till riksfinalen i Sundsvall.

RIKSFINALEN I SUNDSVALL

Riksfinalen är i november varje år med totalt tio tävlande bidrag på scen. Åtta bidrag från våra deltävlingar plus två bidrag (Wildcards) som väljs ut från deltävlingarna. Information om vilka som blir Wildcards meddelas via mejl eller telefon. På riksfinalen i Sundsvall är Maitraiders musikservice (daglig verksamhet inom LSS) med och arbetar med hela finalen tillsammans med Studieförbundet Bilda. Artisterna får de bästa förutsättningarna för att framföra sina bidrag på scenen, precis som de själva önskar. Det handlar om proffsigt ljud och ljus och hela riksfinalen livesänds genom en omfattande bildproduktion som gymnasielever från medieutbildningen i Sundsvall står för. Alla artister får även hjälp med smink och styling av hår av makeup artist/stylist om de önskar.

HUR KAN MAN VARA MED?

Man kan anmäla sig som band eller soloartist. Med eget skrivet material eller covers. Artisterna bestämmer helt själva hur de vill skapa sitt framträdande. Alla som vill hjälper till efter egen förmåga, för att skapa artisternas dröm på scenen. Bilda finns med och stöttar med våra proffsiga verksamhetsutvecklare. Vi har också teknik i form av ljud, ljus och backline på plats för deltävlingarna. Berätta om du vill hjälpa till med något på en deltävling.

VAR ÄR DELTÄVLNGARNA?

Information om var deltävlingarna är kommer ut i Musikschlagets kanaler när de är bokade. Nästan alla deltävlingar hålls i Folkets Hus och Parkers lokaler.

HUR FUNKAR DET MED RESOR?

Kostnad för resor står de tävlande själva för. Om ni samarbetar med ett studieförbund, kan de kanske hjälpa er med en del av resekostnaden.

OM ANMÄLAN

Anmälan skall innehålla kontaktuppgifter, en kort presentation, en bild och en kort film som visar artisten/bandet. Anmälan görs på
senast 31 mars!

FRÅGOR

Olle Norberg
[email protected] 

 

Musikschlaget – en melodifestival med mening – var med i glädjen!

 

 

Alexanders drömmar blev till verklighet

Alexander Bergström i Göteborg har länge haft drömmar om att bli artist. När Jon Nunstedt började som stödassistent på den dagliga verksamheten Mediabyrån blev det en knuff i rätt riktning för Alexander. Men Jons hjälp började Alexander med låtskrivande och inspelning, där låt följde på låt ledde vidare till ett event på Mediabyrån och Alexanders allra första liveframträdande. Kort därefter deltog Alexander som tävlande på Musikschlagets deltävling i Göteborg 2022. Sara Lagerstrand följde med bakom kulisserna och gjorde ett reportage om hur drömmar blir till verklighet.
Reporter: Sara Lagerstrand. Produktion: Mediabyrån daglig verksamhet 2022.

 

Se Musikschlagets riksfinal 2022

Vi bjuder på en musikalisk kväll inlindad i genuin glädje och omtanke om varandra. Du får du njuta av en fantastisk show på scenen fylld av glitter och glamour, just som det ska vara när det är melodifestival. Under kvällen arbetar Maitraiders, som är en daglig verksamhet med musikinriktning, med att skapa de bästa förutsättningarna för alla artister som uppträder. De tar emot artisterna, riggar på scenen, ansvarar för greenroom och ser till att alla får precis vad de behöver.

En melodifestival med mening

Musikschlaget är Sveriges största och bästa musikfest för och av musiker med funktionsnedsättningar. Deltar gör personer över 16 år med intellektuell och neuropsykiatrisk funktionsnedsättning, NPF. Bakom hela arrangemanget står Studieförbundet Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen i november deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

Tidigare deltager berättar om Musikschlaget

Stolta sponsorer av Musikschlaget