Skip to main content

Musikschlaget

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar. Allt arrangeras också av personer med funktionsnedsättningar tillsammans med Bilda.

Musikschlagets i Sveriges Radio P4

Hör Musikschlaget i Sveriges Radio P4 fredag 14 januari 2022 klockan 19.06. Det blir ett 1,5 timmes långt program fyllt med intervjuer och massa härlig musik från riksfinalen i Sundsvall den 6 november 2021. Missa inte detta!

Vinnare i Musikschlagets riksfinal 6 november 2021

Aji Jack, på sång och Jonatan Dissel, på trummor vann Musikschlagets riksfinal 2021 med låten Oh no! Text: Aji Jack och Maria Eilersen. Musik: Aji Jack och Svante Pohl
Stort grattis till alla artister som kom på andra plats!

Musikschlaget fyller tio år 2021 och detta firades med extra mycket party och rosa fluff! Finalen arrangerades lördag 6 november 2021 på restaurang Aveny i Sundsvall med trerätters meny och show. Finalen livestreamas på nätet. Se länk nedan!

Se alla artister bli hämtade med limousin!

 

Se livesändningen här!

Dubbelklicka på bilden för att få helskärm.

 

Nanne Grönvall är gästartist och sitter i juryn

Vi firar 10 år med gästartisten Nanne Grönvall, på riksfinalen lördagen den 6 november! Glittriga och härliga Nanne bjöd på några låtar under kvällen och satt också i juryn med det svåra uppdraget att utse en vinnare.

Fram till den 15 oktober pågick en tävling på Facebook eller Instagram där man kunde gissa vem gästartisten var. Vinnaren som gissade rätt först av alla fick ett fint pris och presenterades under kvällen på Musikschlagets riksfinal i Sundsvall.

 

Finalister 2021

Från deltävlingar

Örebro: Dennis Pettersson
Stockholm: David Andersson
Linköping: Tisdag
Lund: David Farnoudi (kunde ej delta)
Sundsvall: Foxocat
Sandviken: Amanda Andersson
Göteborg: Juanita Månsson
Örnsköldsvik: Myggan Ensio

Wildcards

Solna: Aji Jack
Göteborg: Richard Carlsson

En melodifestival med mening

Musikschlaget är Sveriges melodifestival för musiker med funktionsnedsättningar som också arrangeras av personer med funktionsnedsättningar i ett samarbete med Bilda. På deltävlingar som arrangeras runt om i landet tävlar flera bidrag om en plats vid den stora finalen i Sundsvall där finalister från hela landet möts. I den årliga finalen deltar tio bidrag. Deltävlingarna arrangeras i april-maj varje år.

Stolta sponsorer av Musikschlaget

Musikschlaget sponsorer logotyper

Mer information

Sociala medier
Vill ni live-sända en konsert på Musikschlagets Facebooksida?

Skriv ett meddelande till oss på Musikschlagets Messenger eller skicka ett mejl till olle.norberg@bilda.nu. Skriv vilken dag live-sändningen ska vara och vilken starttid.

Meddela ett par dagar före live-sändningen ska gå ut så hinner vi annonsera, så att så många som möjligt kopplar upp sig för att njuta av musiken.

Har du några frågor kontakta:

Olle Norberg, olle.norberg@bilda.nu