Skip to main content
Det är just nu problem att anmäla sig via hemsidan. Vi jobbar på att lösa det. Återkom senare eller kontakta kontaktpersonen för det arrangemang eller den studiecirkel du vill anmäla dig till.

Metodikkurs för dansledare

Uppdaterad:

Kör du ibland fast i ditt undervisande? Behöver du tips på hur nya dansare ska hitta in i pardansen? Eller metoder för hur erfarna dansare ska hitta sitt naturliga sätt att dansa utan att ge avkall på dansform och musik? I höst erbjuder vi en metodikkurs med fokus på svensk folk- och pardans för dig som är eller vill bli dansledare.

Tillsammans med folkdanspedagogen Brita Ström får du små enkla tips och trix som får stor betydelse i pardansen. Vi kommer att jobba med omdansnings-teknik, rotation, viktförflyttning och förhållandet mellan över- och underkropp i det egna dansandet. För att sedan landa i former av pardans, där vi funderar på både förande och följande där det är viktigt med både tydlighet och lyhördhet i båda rollerna.

Hänsyn kommer att tas till deltagarnas förkunskaper och önskemål i den mån det är möjligt.

Om Brita Ström

Folkdanspedagogen Brita Ström, från Hjortnäs i Leksand, är utbildad på Danshögskolan i Stockholm och anställd på Folkmusikens hus i Rättvik. Hennes specialitet är att enkelt få den ovana dansaren att dansa, speciellt de som inte tror sig kunna dansa. Hon har också lätt för att sätta sig in i svårigheter i andras dansande. Brita är tydlig och konkret i sitt undervisande och jobbar mycket med funktionsdans, och hur både förare och följare påverkar varandras dans.

 

Porträtt Brita Ström

Intresse

Är du intresserad av att anordna en workshop med Brita? Kontakta din regionala verksamhetsutvecklare så hjälper vi dig med lokal, att ta emot anmälningar och sprida information. Kontaktuppgifter finns nedan. Lediga datum i höst: 17/11, 18/11, 24/11 och 1/12. Eventuellt kan andra datum finnas, återkom med förfrågan. Workshopupplägget är 3 timmar, en vardagskväll eller helgdag.

Bilda Nord

Norrbottens län, Västerbottens län samt delar av Västernorrlands län (Örnsköldsviks, Sollefteå, Kramfors och Härnösands kommun).

Bilda Mitt

Jämtlands län, Gävleborgs län, Dalarnas län samt delar av Västernorrlands län (Sundsvall, Timrå och Ånge kommun).

Bilda Svealand

Värmlands län, Örebro län, Västmanlands län och Södermanlands län.

Bilda Öst

Stockholms län, Uppsala län och Gotlands län.

Bilda Sydöst

Östergötlands län, Jönkö­pings län, Kronobergs län, Kalmar län och Blekinge län.

Bilda Sydväst

Västra Götalands län, Hallands län och Skåne län.