Skip to main content

Ansökan Ljusdal

Uppdaterad:

Ansökan för sommaren 2022 är nu stängd.

Ålder: Årskurs 1 och 2 på gymnasiet.
Sök senast: 22 april 2022. (För att kunna söka jobbet ska du vara skriven i Ljusdals kommun).

Så här ansöker du till Ljusdal

Skriv ett mejl till [email protected] och berätta lite om dig själv och vilka typ av kulturjobb du är intresserade av.

Om Kultur på gatan

Kultur på gatan arrangeras av Studieförbundet Bilda Mitt och Ljusdals kommun. Ljusdals kommun är uppdragsgivare och Studieförbundet Bilda Mitt agerar arbetsgivare.

Sök olika inriktningar

Detta år kan du söka inom fem områden på Kultur på gatan i Ljusdal: musik, teater, scenografi, dans och konst. Du måste ha god kunskap inom området du söker, vara självständig men också öppen för samarbete. Ett krav är även att du kan jobba under hela perioden som gäller för det jobb du söker. I ansökan ska du beskriva dina kunskaper, samt varför just du ska få jobbet. Arbetsuppgifterna skiljer sig åt beroende på vilken inriktning du väljer.

Musiker

Du repar in låtar tillsammans med de andra musikerna i Kultur på gatan och gör sedan konserter tillsammans. Sångare är välkomna, du behöver inte kunna spela ett instrument. Era framträdanden sker i offentliga miljöer, på äldreboenden eller i samband med andra evenemang. Oftast är spelningarna akustiska, utan förstärkning. Du behöver ibland kunna transportera dig och ditt instrument till fots, eller med kollektivtrafik mellan spelplatser.

Scenografiassistent / Rekvisita

Du arbetar på Stenegård i Järvsö tillsammans med teaterföreningen Scensation med deras uppsättning Till Sagaliden. Här riktar vi oss till dig som är intresserad av att bygga scenografi till föreställningen. Du kommer att arbeta tätt ihop med scenograf Josefin Torp. Det är meriterande om du går trägymnasiet eller har vana att snickra/måla samt är nyfiken på vad som sker bakom scenen på en föreställning.

Scentekniker

Du arbetar på Stenegård i Järvsö tillsammans med teaterföreningen Scensation med deras uppsättning Till Sagaliden. Du sköter de scentekniska uppdragen bakom scenen. Första arbetsveckan kommer att innebära repetition med skådespelare för att få till snabba byten bakom scen. Under föreställningsperioden fortsätter detta uppdrag samt ansvaret att välkomna publik och stå i biljettkassan. Din arbetstid är varierande med pass på kvällar och helger. Handledare: Peter Hjelm

Skådespelare

Du arbetar som en av skådespelarna i teaterföreningen Scensations uppsättning Till Sagaliden. Du bör ha ett intresse av skådespeleri, vara nyfiken och uppskatta kollektiva processer. Det här jobbet innebär en längre arbetsperiod än övriga i Kultur på Gatan, se nedan. Handledare: Peter Hjelm

Konst och konsthantverk

Du arbetar på Stenegård tillsammans med Upp på Bottens kulturförening. Du kommer att få hjälpa till med tillverkningen av en konstinstallation på temat “Drömmar” samt delta i övriga projekt som Upp på Botten arbetar med under perioden. Uppdrag du kommer få kan till exempel vara att hålla i workshops tillsammans med någon från föreningen, hjälpa till med förberedelser inför evenemang eller välkomna gäster vid olika tillställningar/utställningar.Du kommer även få handledning och tid för ditt eget konstprojekt som sedan visas upp i Upp på Bottens lokaler eller utomhus på Stenegård.

Dansare

Du jobbar tillsammans med en grupp fram en dansföreställning som ni spelar runt om i kommunen.Du hjälper även till med dansverksamhet för barn i kulturskolans regi. OBS förberedelsetid innan sommarlovsstart kan förekomma, mer information tillkommer i april.

 

Arbetstider och lön

Du arbetar mestadels dagtid, fem dagar i veckan, sex timmar per dag. Lönen är 79 kr/h och betalas ut i slutet av augusti. En del helg- och kvällsjobb kan förekomma.

Jobbperioder

  • Musikgruppen, 20/6-10/7 (v. 25-27)
  • Scenografiassistent med Scensation, 27 juni – 24 juli (v. 26-29)
  • Scentekniker med Scensation, 18 juli – 14 augusti (v. 29-32)
  • Skådespelare med Scensation, 4 juli – 22 juli (v.27-29) och spelperiod 23 juli-14 augusti (v.30-32)
  • Konst och konstassistent på Upp på Botten 20/6-10/7 (v. 25-27)
  • Dansare (v. 24-27) OBS viss förberedelsetid kan ingå, mer information tillkommer.

 

I de tre eller fyra veckorna ingår introduktion, handledning, samt för musikgruppen repetitioner och förberedelsetid. Vi i projektledningen tittar på ansökningarna och sätter därefter ihop grupper, vilket innebär att du inte jobbar ensam. Ett schema kommer att skickas ut i god tid innan arbetsperioden börjar.

Viktigt är att du måste vara skriven i Ljusdals kommun och gå år 1 eller 2 på gymnasiet för att kunna söka. Du behöver inte gå på gymnasiet i Ljusdals kommun. För att öka dina chanser att få feriejobb, ifall du inte blir uttagen till Kultur på gatan, uppmanar vi dig att söka andra typer av feriejobb på kommunens webbsida.

Skicka in din ansökan senast 22 april!

Har du frågor är du välkommen att höra av dig till Alice Andersson på Studieförbundet Bilda Mitt, tel 0651-565266, epost: [email protected]

För frågor som specifikt rör feriejobbet hos Scensation kontakta Peter Hjelm, tel 0706-636840, epost: [email protected]