Skip to main content

Ansökan Ljusdal

Ansökan till Kultur på Gatan i Ljusdal är stängd för sommaren 2021.

Ålder: Årskurs 1 och 2 på gymnasiet.
Sök senast: 30 april 2021. (För att kunna söka jobbet ska du vara skriven i Ljusdals kommun).

 

 Jobbperioder

  • Musikgruppen, 30 juni – 24 juli (v. 27-30)
  • Scenografiassistent med Scensation, 14 juni – 4 juli (v. 24-26)
  • Scentekniker med Scensation, 5 juli – 1 augusti (v. 27-30)


Kultur på gatan
arrangeras av Studieförbundet Bilda Mitt och Ljusdals kommun. Ljusdals kommun är uppdragsgivare och Bilda agerar arbetsgivare. Detta år kan du söka inom tre områden på Kultur på gatan i Ljusdal: musik, teaterproduktion och arrangör.


Förkunskaper:
Du måste ha god kunskap inom området du söker, vara självständig men också öppen för samarbete. Ett krav är även att du kan jobba under hela perioden som gäller för det jobb du söker. I ansökan ska du beskriva dina kunskaper, samt varför just du ska få jobbet. Arbetsuppgifterna skiljer sig åt beroende på vilken inriktning du väljer.


MUSIKER
Du repar in låtar tillsammans med de andra musikerna i Kultur på gatan och gör sedan konserter tillsammans. Era framträdanden sker i offentliga miljöer, på äldreboenden eller i samband med andra evenemang. Oftast är spelningarna akustiska, utan förstärkning. Du behöver ibland kunna transportera dig och ditt instrument till fots, eller med kollektivtrafik mellan spelplatser.


SCENOGRAFIASSISTENT

Du arbetar på Stenegård i Järvsö tillsammans med teaterföreningen Scensation med deras uppsättning Till Sagaliden. Här riktar vi oss till dig som är intresserad av att bygga scenografi till föreställningen. Du kommer att arbeta tätt ihop med scenograf Josefin Torp. Meriterande om du går trägymnasiet eller har vana att snickra/måla.


SCENTEKNIKER

Du arbetar på Stenegård i Järvsö tillsammans med teaterföreningen Scensation med deras uppsättning Till Sagaliden. Du sköter de scentekniska uppdragen bakom scenen. Första arbetsveckan kommer att innebära repetition med skådespelare för att få till snabba byten bakom scen. Under föreställningsperioden fortsätter detta uppdrag samt ansvaret att välkomna publik och stå i biljettkassan.


Arbetstid
: Du arbetar mestadels dagtid, fem dagar i veckan, sex timmar per dag. Lönen är 79 kr/h och betalas ut i slutet av augusti. En del helg- och kvällsjobb kan förekomma. I dessa veckor ingår introduktion, handledning, samt för musikgruppen repetitioner och förberedelsetid. Vi i projektledningen tittar på ansökningarna och sätter därefter ihop grupper, vilket innebär att du inte jobbar ensam. Ett schema kommer att skickas ut i god tid innan arbetsperioden börjar. Musikgruppen har kortare dagar, men en veckas längre arbetsperiod än sommarjobben som sker ihop med Scensation.


Viktigt:
Du måste vara skriven i Ljusdals kommun och gå år 1 eller 2 på gymnasiet för att kunna söka. Du behöver inte gå på gymnasiet i Ljusdals kommun. För att öka dina chanser att få feriejobb, ifall du inte blir uttagen till Kultur på gatan, uppmanar vi dig att söka andra typer av feriejobb på Ljusdals kommuns webbsida.


Frågor:
är du välkommen att höra av dig till Staffan Jonsson, verksamhetsutvecklare på Studieförbundet Bilda Mitt, tel 0651-565262, epost: staffan.jonsson@bilda.nu


Frågor om Scensation:
Har du frågor som specifikt rör feriejobbet hos Scensation kontakta Peter Hjelm, tel 0706-636840, epost: info@scensation.se