Skip to main content

Digitala syjuntor

Uppdaterad:

I våra digitala syjuntor har du möjlighet att vara kreativ med andra - oavsett var du befinner dig. Handarbetet står i centrum kombinerat med samtalet om livet och tillvaron, precis som en vanlig syjunta.

Vi träffas i en digital version av den gamla hederliga syjuntan där vi möts förutsättningslöst kring någon typ av handarbete – lappa och laga, sticka, brodera, virka – för att prata om livet och tillvaron.

Vissa syjuntor är upplagda som en studiecirkel, där ni träffas i samma grupp vid flera tillfällen. Här har du möjlighet att lära känna nya människor och komma varandra lite närmare samtidigt som ni handarbetar tillsammans och lär av varandra, under ledning av en erfaren cirkelledare. Varje tillfälle har ett i förväg givet tema, exempelvis hållbarhet, craftivism (hantverk som aktivism), menditation (lappa/laga som meditation). Dessa teman fastställs gemensamt av gruppen i samband med första träffen.

Om du inte har möjlighet att delta i en studiecirkel finns också ”syberjunta” – en digital syjunta där du inte behöver anmäla dig. Du bestämmer om du vill delta bara någon enstaka gång eller vid flera tillfällen.

Läs mer om de olika syjuntorna nedan och delta i det som passar dig!

Starta en egen syjunta

Gillar du att handarbeta och är sugen på att leda digitala syjuntor? Eller är ni en grupp som vill starta en egen studiecirkel? Kontakta oss så hjälper vi dig komma igång.

Gillar du att skapa?

Gillar du att skapa?

Idag behöver vi kanske mer än någonsin det handfasta skapandet – konst, handarbete, hantverk, slöjd. Bilda jobbar för att ge för att ge fler möjlighet att skapa och för att hitta mötesplatser med utrymme för hantverk och samtal.

Fler samarbeten, projekt och initiativ

Bildas helgtips i virustider
  • Projekt och initiativ

Bildas helgtips i virustider

Jul och ledighet. Men vad kan vi hitta på i virustider med fysiskt avstånd? Här listar vi tips på aktiviteter både ute och inne. Passa på att göra något som ...

CrAfter Work Örebro
  • Projekt och initiativ

CrAfter Work Örebro

CrAfter Work är ett tillfälle att vara kreativ tillsammans med andra. Alla är välkomna, oavsett om du kallar det du gör för pyssel, hantverk eller konst – el...

Nisseverkstad
  • Projekt och initiativ

Nisseverkstad

Här får hela familjen gå loss bland mängder av juliga pysselmaterial och skapa julpynt och julklappar. Kan det bli en hemgjord julklapp till moster eller ett...