Skip to main content

#digistämman

Uppdaterad:

En digital musikfestival för och av folkmusiker, där vi under våren 2020 livsände ett stort antal konserter och workshops med frilansande folkmusiker som på olika sätt var drabbade av coronapandemin.

Tack!

”Det har onekligen varit en spännande resa för oss på Bilda och Folkmusiken Hus där vi kan konstatera att vi tillsammans med er artister åstadkommit en helt otrolig digital stämma utan dess like i Sverige. Under 13 helger arrangerade vi drygt 70 konserter och workshops där uppemot 150 folkmusiker/dansare involverades! Detta har setts av tusentals personer som tillsammans suttit bänkade framför något så märkligt som en digital folkmusikfestival i 450 000 minuter!” – Ivar Hedén Judt, enhetschef i Bilda Sydväst och grundare av #digistämman

Insamling

 

Alla frilansande musiker som deltog i #digistämman fick ett minimigage för sitt jobb, utöver detta gjorde vi också en insamling där beloppet oavkortat delades solidariskt mellan de musiker som deltog i satsningen. Sammanlagt samlades det in ett stöd på ca 120 000 kr!

 

Samverka

 

Du vet väl att det går alldeles utmärkt att lära varandra låtar via plattformar såsom Skype, Zoom etc? Kanske är det läge att starta en studiecirkel med några du inte spelat med innan? Kontakta oss på Bilda så kan vi hjälpa dig komma igång!

Till #folkporträtt

Klipp från tidigare livesändningar och mer information om vad som är på gång inom folkmusik hittar du på vår Facebook-sida