Skip to main content

Ånge Kabaré

Uppdaterad:

Att arbeta med teater och drama med unga människor är att hjälpa dem att skapa mening i sina liv. Ånge Kabaré startades 1990 som ett ungdomsprojekt och producerar idag bland annat kabaréföreställningar, ungdomsteater och sommarteater.

Föreningen samarbetar med Bilda och har kurser och barn- och ungdomsgrupper inom teater och dans. Att arbeta med teater och drama med unga människor är att hjälpa dem att skapa mening i sina liv. Dramaövningar är en metod för att hitta en djupare förståelse i många svåra frågor.

Ånge Kabaré för att utveckla barn- och ungdomsteatern, samt teater där barn-ungdomar-vuxna möts i gemensamma projekt. Föreställningarna är i sig inte huvudmålet, utan det arbete som görs i grupperna på resans gång.

”Man bygger upp en social medvetenhet och bryter tabun. Bilder och egna upplevelser finns kvar i minnet långt efter det att orden har glömts bort.”

 

Fler samarbeten, projekt och initiativ

#folkkursonline
  • Projekt och initiativ

#folkkursonline

Folkmusik-kurser online! För dig som är nyfiken på folkmusik, sång eller dans. Vi har de bästa digitala lärarna för dig. Du kan vara med, var du än befinner ...

Dandanat
  • Projekt och initiativ

Dandanat

Dandanat är en resa, en festival, ett äventyr. En unik möjlighet för band och dansgrupper som har studiecirkel hos oss att få möta palestinska musiker och da...