Skip to main content

Mentimeter

Uppdaterad:

Öka interaktiviteten i dina möten och arrangemang!

Om Mentimeter

Med Mentimeter kan du som ledare på ett innovativt sätt öka engagemang och interaktivitet i dina fysiska, digitala och hybrida möten. Deltagarna kan enkelt delta och interagera via mobil, surfplatta eller dator.

För presentatören

I Mentimeter skapar du en presentation direkt eller så importerar du exempelvis en PowerPoint. På så vis kan du lägga till frågor, övningar eller annat mellan dina bilder. Deltagarna kan också interagera med dina PowerPoint-bilder genom att exempelvis gilla dessa. Interaktionerna sker i realtid och syns för alla som deltar.

För att hålla en föreläsning, workshop eller ett möte med stöd av Mentimeter och PowerPoint förbereder du dina bilder och övningar för att sedan presentera direkt från Mentimeter. När det är dags att presentera så delar du den via din dator direkt från Mentimeter in i ett digitalt möte genom att dela skärm eller att använda en projektor i det fysiska rummet.

För deltagaren

För att se och delta i en Mentimeter presentation besöker deltagaren www.menti.com och anger den kod som visas i presentationen av ledaren. Nu kan deltagaren se och interagera med presentationen direkt i mobilen, på datorn eller surfplattan. Ofta handlar det om att svara på frågor, göra ställningstaganden eller delta i en omröstning. Resultatet av alla deltagarnas svar eller andra interaktioner syns på den skärm som ledaren delar med deltagarna antingen fysiskt i rummet eller exempelvis i ett videomöte. Det här skapar en fantastisk dynamik i gruppen.

Tillgång till Mentimeter

I Mentimeter finns en begränsad gratisversion med upp till två bilder per presentation. Som Bilda-ansluten ledare, medlemsorganisation eller samverkanspart kan du få låna en licens till Mentimeter Enterprise helt gratis för din kurs, cirkel, arrangemang eller annat som sker i samverkan med oss. Med Mentimeter Enterprise har du möjlighet att skapa obegränsat antal bilder och övningar. Du kan också ladda ner och spara resultatet som en PDF från övningar i exempelvis en workshop direkt efter presentationen. På så vis kan du som ledare på ett effektivt vis samla in utvärderingar eller summeringar från exempelvis föreläsningar eller kursdagar. För att få tillgång till en Mentimeter-licens kostnadsfritt genom Bilda hör du av dig till din kontaktperson på Bilda eller till något av våra kontor. Klicka på knappen nedan för att hitta våra kontaktuppgifter.

Utbildning i Mentimeter

Bilda har tagit fram en snabbguide till Mentimeter för dig som ledare. Guiden tar ungefär 15 minuter att genomföra och innehåller instruktionsfilmer med bra tips för att hjälpa dig igång. Guiden är helt digital och du kan göra den på din dator, mobil eller surfplatta. Klicka på knappen nedan för att komma direkt till utbildningen.