Skip to main content

Inspirationsträff om högläsning i Umeå kommun

Högläsning väcker känslor, minnen och skapar nya tankebanor hos äldre människor. Tycker du om att uttrycka dig, läsa högt och träffa människor så kanske du ska bli en av våra högläsare? Din insats kommer att göra skillnad!

Välkommen på inspirationsträff för dig som vill bli högläsare med grupper av äldre på något av Umeå kommuns vård- och omsorgsboenden!

På inspirationsträffen får du veta mer om hur det funkar att vara högläsare, vad högläsning kan betyda för individer som själva inte längre kan läsa litteratur.

Maria Forssén från stadsbiblioteket berättar om lättläst litteratur och hur biblioteket kan vara en resurs. På plats finns också Ewa Miller från Demensföreningen som pratar om bemötande i äldrevården och varför högläsning är viktigt för att stimulera hjärnan.

För dig som sedan vill gå vidare erbjuds en kostnadsfri kurs på tre tillfällen där du får allt du behöver för att bli en fullfjädrad högläsare och för att få kontakt med ett äldreboende där du är efterfrågad och efterlängtad. Kommande utbildningsträffar blir onsdagar kl 13-15; 30/10, 13/11 och 27/11. Insatsen som högläsare är ideell.

Denna satsning görs i samverkan mellan Umeå kommun, Umeå Stadsbibliotek, Demensföreningen i Umeå och Studieförbundet Bilda.

Läs mer om Bildas högläsning

 

Välkommen in med din anmälan!

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Umeå, Väven
Storgatan 46A
90326 UMEÅ

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Mer inom Pedagogik och metodik