Skip to main content

Agera 2019: Träna civilkurage!

Antidiskrimineringsbyrån Uppsala, ADU, i samarbete med Vardagens civilkurage, Studieförbunden Sensus och Bilda samt Stadsbiblioteket Uppsala.

Diskriminering, förtryck och kränkande handlingar är vi alla med om att bli utsatta för eller se andra bli utsatta för. Många önskar i efterhand att de gjort något men i situationen kan det vara svårt att komma på vad. Civilkurage handlar om att sätta stopp för kränkande handlingar och förtryck när vi ser att de pågår.

Civilkurage är mycket mer än att ”sätta ned foten”, det finns många sätt att agera i en situation. Vi tror att det är viktigt att träna civilkurage som en del i att aktivt skapa den verklighet vi lever i.

Kom och träna med oss för att testa olika tekniker! Under 2019 bjuder vi in till föreläsningar och workshops med fokus på härskartekniker och strukturella förtryck. Varje tillfälle börjar med en kortare föreläsning och avslutas med en praktisk workshop där deltagare får träna på att agera i situationer när någon blir utsatt.

Vi bjuder på smörgås och kaffe.

Teman för träffarna är: härskartekniker, sexism, rasism, ålderism, homo- och bifobi, islamofobi, funkofobi, transfobi & intersektionalitet.

Var: Mallas sal i Uppsala stadsbibliotek.

När: 7/2, 13/2, 7/3, 21/3, 11/4, 16/5, 19/9, 17/10, 21/11, 12/12

Varje tillfälle utom 7 mars följer samma form:

– 17.30-18.15 Föreläsning  i samverkan med ADU och Sensus
– 18.15-18.30 Fikapaus
– 18.30-19.30 Civilkurageträning av Vardagens Civilkurage Uppsala i samverkan med Bilda

Om du vill kan du välja att bara gå på föreläsningen, bara träningen eller båda!

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Uppsala Stadsbibliotek
Svartbäcksgatan 17
75320 UPPSALA

Mer inom Samhällsengagemang

Mer inom Mänskliga rättigheter