Skip to main content
Just nu upplever vi störningar gällande anmälan till vissa arrangemang. Tack för ditt tålamod vid eventuella problem!

Fjällvandring med Puls 2019

Fjällvandring med Puls 2019

I Hemavan, en fjällby belägen vid Norra Storfjällets sluttning, kommer den kristna sommarkonferensen Hemavanmötet arrangeras sommaren 2019. Som en del av och som en uppladdning inför Hemavanmötet arrangerar Puls och Equmenia Nord en fjällvandring i Vindelfjällens naturreservat – ett av Europas största naturskyddade områden – där du får uppleva det bästa av fjället i mötet med andra och Jesus.

Vi samlas måndagen den 12 augusti på Hemavan Fjällstation och vi är tillbaka till Hemavan inför att Hemavanmötet börjar 15/8. Däremellan har vi bland annat fått möjlighet till härliga fjällupplevelser och att fira andakt tillsammans i Guds fantastiska skapelse.

Praktisk info
Tid: 12-14 augusti 2019. Samling kl. 10:00 den 12 augusti på Hemavan Fjällstation.

Plats: Vindelfjällens naturreservat. Vi samlas vid Hemavans Fjällstation för gemensam transport till vandringens startplats. Vi kommer vandra omkring 10-15 km per dag och på tisdagen kommer möjlighet ges att bestiga Norra Sytertoppen, Västerbottens läns högsta berg, och för de som föredrar att ta det lugnare kommer mindre krävande alternativ att finnas.

För vem: För dig som är 18+ (född -01 eller tidigare), har viss vana av vandring och beredd att ta visst eget ansvar.

Kostnad: Anmälan bekräftas med en anmälningsavgift på 200 kr, som ej återbetalas, och därtill tillkommer kostnad för boende och mat. Boende: 250 kr/natt eller 150 kr/natt för STF-medlemmar. Medlemskap i STF rekommenderas att tecknas på Hemavan Fjällstation i samband med arrangemangsstart.

Ifall man önskar boende natten mellan 11 och 12 augusti erbjuder Hemavan Fjällstation tältplats för 150 kr/natt eller 100 kr/natt för STF-medlemmar samt därtill boende i vandrarhem. Kontakta info@hemavanfjallstation.se för mer information eller bokning.

Utrustning: Utrustningslista kommer finnas tillgänglig för nerladdning god tid innan vandringen. Tält, friluftskök och gas tillhandahåller arrangörerna. Om man saknar utrustning såsom ryggsäck och vandringskängor kan man med fördel hyra eller låna av bekant.

Transport: Till Hemavan kan man bland annat ta sig med buss från Umeå eller flyg från Stockholm. Från södra Sverige går det att åka nattåg till Umeå för att där byta till bussen till Hemavan. Flyglinjen mellan Stockholm Arlanda och Hemavans flygplats trafikeras av Amapola.

Boende och mat: Vi kommer bo i tält i närheten av STF-stugan vid Viterskalet där tillgång till dass finns. Matlagning kommer ske i matlag som samordnas en tid innan vi far iväg. Mer information angående matlagning kommer inför vandringen.

Anmälan: Anmälan öppnar den 12 februari kl. 12:00 och ingen anmälan kommer räknas innan dess. Maxgräns för arrangemanget är 20 deltagare och platserna fördelas utifrån när anmälningarna inkommit. Observera att invänta bekräftelse på att du är antagen till arrangemanget. Med antagningsbekräftelsen kommer information om inbetalning av anmälningsavgiften. När arrangemanget är fulltecknat hamnar övriga anmälda på en reservlista. Sista anmälningsdag 4 juni.

Arrangörer: Equmenia Nord, Puls (Equmenia) Studieförbundet Bilda och Bromma folkhögskola.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Geografi och historia

Mer inom Samhällsengagemang