Skip to main content
Hej! Vi har gjort om vår webb. På denna sida hittar du mer information och länkar till populära sidor. Läs mer

Öppen vägg - utställning

I vår ger vi lokala konstnärer tillfällen att visa upp sin konst på Öppen vägg. Vi ger amatörer, professionella, långsiktiga eller kortsiktiga konstnärer en exponeringsyta i våra lokaler på Stationsgatan 15. Välkommen in mellan kl 13-16!

Konstnärer

Monica Blom 15 – 26 april
Monica Blom är född och verksam i Skellefteå. Hon har sin ateljé hemma på Hörnellgatan där hon arbetar med sin konst. Monica har så länge hon kan minnas skapat, på flera sätt. Det hon inspireras av kan variera, plötsligt ser hon någonting som gör henne glad eller påverkas av, och en tanke föds. Tanken får oftast ligga till och gro innan hon sätter igång.

Monica jobbar mest med akryl, men även akvarell, blandteknik och collage och papier mache. Bilder med små saker och olika färger och former, ibland hus, fåglar, blommor, någon gammal rostig sak, men framförallt människor med olika uttryck, grafiska detaljer, som bokstäver, linjer och mönster kan betraktaren få möta i hennes konst.

Tony Lundberg 29 april – 10 maj
Tonys skapande utgår från det spontana, med att improvisera fram sina bilder. Det ska vara opretentiöst, lekfullt, snabbt och enkelt. Han jobbar framförallt med Vad gäller tuschpennor men ibland också akryl och blyerts. Tony inspireras av hur barn målar och han föredrar att kalla sitt sätt att måla som naivistiskt, abstrakt och minimalistiskt. Detta är första gången Tonys bilder visas offentligt.

Tony är född och uppvuxen i Skellefteå. Utöver konsten har musiken tagit stor plats i Tonys liv; piano, gitarr och bas. Efter estetiska musiklinjen på gymnasiet studerade han på Musikhögskolan i Piteå.

Carl Boström 27 maj – 14 juni
Carls skapande arbete börjar med en idé, ett uppslag. Allt skapande har en idé bakom sig, att kunna bildsätta tankarna för det konstnärliga verket är hans sätta att jobba. Helst målar Carl i olja, och hans bilder är abstrakta. Eftersom han älskar klassisk musik så har det blivit en självklar inspiration att just bildsätta musiken på hans egna sätt. Sibelius Finlandia var hans första musikaliska verk.

Den bild han arbetar fram består av flera trådar. Tråden med fallande och stigande toner. Tråden som innehåller färgvalet som ska gå i samklang med musikens upplevelse. Sist men inte minst den konstnärliga tråden som ska vävas till en målad helhet av det klassiska verket.

Carl Boström är född och uppvuxen i Skellefteå och till vardags arbetar han som pressfotograf. Carl har alltid varit intresserad av konst, bild, komposition och musik. Sitt målande påbörjade han 2012, där motivsökandet och kompositionen av bilden fanns naturligt i sitt yrke, men att utforma bild med pensel och färg blev något nytt.

Tidigare konstnärer som ställt ut

Gunnar Enqvist 18 februari -1 mars
Gunnar Enqvist är en svensk vissångare, konstnär och författare, bosatt i Skellefteå. Han bjuder på massor av humor och tokigheter i sin konst (böcker och berättande). Han är mest känd för sina akvareller där hans signum är att det finns musikinstrument gömda i hans tavlor. Nu har du möjlighet att se hans tavlor på Öppen vägg, där han inspirerats av ikonen som han gjort en parafras av. Här vill han berätta om sina ikoner/idoler i sitt liv, personer som betyder mycket för honom, och det finns en text till varje ”ikon”.

Anna-Karin Dalberg 4-15 mars
Genom sin konst vill hon ge betraktaren något vilsamt för både öga och hjärta. Hennes glaskonst finns att se i flera kyrkor och församlingshem, bland annat i EFS-kyrkan, Skelleftehamn och Burås församlingshem. I andaktsrummet på Skellefteå lasarett hänger också två av hennes bilder. Främst arbetar hon i glas, blyinfattat glas/tiffanymetoden. Hon målar även i akvarell och akryl.

Åsa Wallmark 18-29 mars
Åsa Wallmark målar framförallt i akvarell. Hon fascineras av kontraster, skuggspel och dynamiken mellan det diffusa och tydliga. Hon vill att de som betraktar hennes verk ska kunna se det uppenbara men också fritt tolka de suggestiva delarna. För Åsa betyder skapandet balans i tillvaron, en möjlighet att stressa ned och känna lugn. Åsa är född och uppvuxen i Skellefteå, och utbildad bildlärare. Idag arbetar hon som konstlärare på Solviks folkhögskola.

Åsas konst har tidigare ställts ut på Umeå Folkets Hus, Kvarnbyn, Skellefteå Stadshus – Brinken och Skellefteå Stadshotell – Verandan. Mellan den 13-24 april stället hon ut på Galleri 1.

 

Är du intresserad av ställa ut?

Boka plats genom att kontakta Cathrine Enqvist.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk

Mer inom Måleri

Målarretreat
  • Plats
    Västerbottens län + 1 län till
  • Datum
  • Tillfällen
    Lördag 12:30 - 16:00
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer