Skip to main content
Hej! Vi har gjort om vår webb. På denna sida hittar du mer information och länkar till populära sidor. Läs mer

Öppen vägg - utställning

I vår ger vi lokala konstnärer tillfällen att visa upp sin konst på Öppen vägg. Vi ger amatörer, professionella, långsiktiga eller kortsiktiga konstnärer en exponeringsyta i våra lokaler på Stationsgatan 15. Välkommen in mellan kl 13-16.

Konstnärer

Gunnar Enqvist 18 februari -1 mars
Gunnar Enqvist är en svensk vissångare, konstnär och författare, bosatt i Skellefteå. Han bjuder på massor av humor och tokigheter i sin konst (böcker och berättande). Han är mest känd för sina akvareller där hans signum är att det finns musikinstrument gömda i hans tavlor. Nu har du möjlighet att se hans tavlor på Öppen vägg, där han inspirerats av ikonen som han gjort en parafras av. Här vill han berätta om sina ikoner/idoler i sitt liv, personer som betyder mycket för honom, och det finns en text till varje ”ikon”.

Anna-Karin Dalberg 4-15 mars
Genom sin konst vill hon ge betraktaren något vilsamt för både öga och hjärta. Hennes glaskonst finns att se i flera kyrkor och församlingshem, bland annat i EFS-kyrkan, Skelleftehamn och Burås församlingshem. I andaktsrummet på Skellefteå lasarett hänger också två av hennes bilder. Främst arbetar hon i glas, blyinfattat glas/tiffanymetoden. Hon målar även i akvarell och akryl.

Åsa Wallmark 18-29 mars
Åsa Wallmark målar framförallt i akvarell. Hon fascineras av kontraster, skuggspel och dynamiken mellan det diffusa och tydliga. Hon vill att de som betraktar hennes verk ska kunna se det uppenbara men också fritt tolka de suggestiva delarna. För Åsa betyder skapandet balans i tillvaron, en möjlighet att stressa ned och känna lugn. Åsa är född och uppvuxen i Skellefteå, och utbildad bildlärare. Idag arbetar hon som konstlärare på Solviks folkhögskola.

Åsas konst har tidigare ställts ut på Umeå Folkets Hus, Kvarnbyn, Skellefteå Stadshus – Brinken och Skellefteå Stadshotell – Verandan. Mellan den 13-24 april stället hon ut på Galleri 1.

 

Är du intresserad av ställa ut?

Boka plats genom att kontakta Cathrine Enqvist.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Hantverk

Mer inom Måleri