Skip to main content

Träna civilkurage!

Uppdaterad:

Har du sett någon bli orättvist behandlad och ångrat att du inte agerade? Genom att träna upp vårt civilkurage kan vi tillsammans bli bättre på att förhindra orättvisor, diskriminering och kränkningar i vardagen.

Välkommen på en workshop där du får verktyg för att agera när någon blir utsatt för kränkande behandling, hot eller diskriminering – på arbetsplatsen, i skolan, på bussen eller ute på stan. Utifrån case baserade på vardagliga situationer övar vi på olika sätt att ingripa. Vi utgår från KAOS-modellen som består av fyra olika metoder: konfrontera, avleda, omtolka och stödja/skilja. 

Anmälan 

Anmälan senast 14 november kl 15.00 via formuläret på denna sida eller i Bildas monter på MR-dagarna, på Sara Kulturhus.  

Workshopledare 

Kristoffer Fredriksson är Verksamhetsutvecklare på Bilda och utbildad ickevåldstränare genom Kristina Fredsrörelsen.  

Malin Lundberg är utbildad ickevåldstränare genom Kristna Fredsrörelsen  

 

”Jag har tänkt att det antingen handlar om att göra dramatiska konfrontationer eller ingenting. Men det går att dra en gräns på en lagom nivå. Det kommer att vara en process för mig, men nu har jag fått något att utgå från.”

Citat från tidigare deltagare

Arrangörer 

Studieförbundet Bilda i samverkan med Kristna Fredsrörelsen.  

Denna workshop sker i anslutning till Mänskliga rättighetsdagarna på Sara kulturhus i Skellefteå där Bilda kommer finnas på plats med monter och program. Montrar och miniseminarier är kostnadsfria att besöka. För att ta del av de kostnadsfria aktiviteterna behöver besökare registrera sig för fri entré. Det går att registrera sig för fri entré från och med hösten framtill evenemangsstart. Mer information om MR-dagarna finns via mrdagarna.se

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Skellefteå Bilda Stationsgatan 15
Stationsgatan 15
93131 SKELLEFTEÅ

Mer inom Demokrati och jämlikhet

Språkcafé i sommar

Språkcafé i sommar

Välkomna på språkcafé!

  • Plats
    Kalmar, Kalmar kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag 17:00 - 18:30
  • Tillfällen
    13 tillfällen
Läs mer