Skip to main content

Gruppledarutbildning Livsnära samtal - att dela livet

Uppdaterad:

Inbjudan till gruppledarutbildning i Nynäshamn 22 maj. Anmälan senast 17/5.

Det är djupt mänskligt att få berätta om sitt liv och bli lyssnad till. Något som är viktigare ju äldre vi blir. ”Livsnära samtal” betyder att vi i en grupp samtalar om det som är personligt och nära. Utifrån olika teman, möts sex till åtta deltagare i åldern 62 år och äldre vid tio tillfällen, för att ”dela livet”.

Gruppledarutbildning

För dig som vill leda en eller flera grupper, utifrån en beforskad metod, erbjuds en utbildning. Vi går igenom bakgrunden till metoden som är utgångspunkten för detta arbete, prövar att leda genom rollspel och får olika ”redskap” att använda. Du kan ha din bakgrund inom vård, utbildning, kultur eller socialt arbete. Den främsta meriten är att du är intresserad av medmänniskor och har en livserfarenhet. Gärna att du tidigare arbetat med grupper i någon form.

Utbildade gruppledare erbjuds att ingå i ett nätverk där vi håller kontakt via telefon och möts vid ett par tillfällen under året för att dela erfarenheter.

Målgrupp

Kursen är en introduktionskurs för nya ledare i Livsnära samtal. Vi söker personer som själva är över 62 år, kanske har erfarenhet av att jobba med äldre och som är trygga i att vara samtalsledare. Uppdraget sker ideellt med stöd och hjälp från Bilda och nätverket som du kommer ingå i.


Tid

22 maj klockan 10-16

Plats

Folkets hus, Nynäshamn. Sal: Skäret

Avgift

Utbildningen är kostnadsfri för deltagare. Nynäshamns kommun tillsammans med Studieförbundet Bilda ansvarar för kostnaden.

Utbildare

Ansvarig för utbildningen och nätverket ”Livsnära samtal” är Frank Åkerman. Projektledare med lång erfarenhet av socialt arbete inom den ideella sektorn.

Anmälan

Senast 17/5. Klicka på den gröna knappen ”Anmäl dig” och fyll i dina uppgifter.

Livsnära samtal
Metoden för gruppsamtal för äldre är ursprungligen utarbetad vid Karolinska institutet, Stressrehab. Ulla Peterson Med. Dr, Lektor vid Linneauniversitetet har utvecklat metoden och samarbetade med Sveriges Stadsmissioner, Mind och St Lukas i projektet ”Äldres existentiella och psykiska hälsa 2017-2019 med Marie-Louise Söderberg som projektledare.
Ulla Peterson utvärderade projektet och lämnade en slutrapport år 2019 med titeln ”Livsberättargrupper”. Sociala Missionens arbete med Livsnära samtal är inspirerat av arbetet som skett inom projektet ”Äldres existentiella och psykiska hälsa” och som Ulla Petersson utvecklat.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Folkets hus Nynäshamn
Stadshusplatsen 3
14930 NYNÄSHAMN

Mer inom Cirkelledarutbildning

ABC Gruppledarutbildning

ABC Gruppledarutbildning

ABC, alla barn i centrum, vänder sig till dig som möter föräldrar med barn 3–12 år i ditt arbete eller uppdrag. En möjlighet för er som organisation, förenin...

  • Distans
    Distans
  • Plats
    Umeå, Umeå kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Måndag, Fredag 09:00 - 16:00
  • Tillfällen
    4 tillfällen
Läs mer