Skip to main content

ABC Gruppledarutbildning

Uppdaterad:

ABC, alla barn i centrum, vänder sig till dig som möter föräldrar med barn 3–12 år i ditt arbete eller uppdrag. En möjlighet för er som organisation, förening eller församling att möta föräldrar till viktiga samtal.

Få saker är viktigare än relationen med våra barn. Idag vet vi att starka band mellan barn och föräldrar är den bästa grunden för en harmonisk uppväxt till trygga och självständiga individer som vuxna. Det är det ABC handlar om.

Som gruppledare leder du föräldraträffar där det ges möjlighet att diskutera föräldraskap med andra föräldrar. Innehållet handlar bland annat om hur föräldrar kan främja sitt barns självkänsla, hur man kan arbeta för att stärka relationerna i familjen och hur konflikter kan förebyggas. Information och diskussion varvas med övningar och filmer.

Om utbildningen

Utbildningen till gruppledare i ABC består av fyra utbildningsdagar. Utbildningen leds av Karin Bryskhe och anordnas av Korskyrkan och Studieförbundet Bilda i samarbete med Karolinska institutet som förvaltar ABC nationellt. 
Parallellt med gruppledarutbildningen håller deltagarna en föräldragrupp tillsammans med en annan gruppledare med minst 4 föräldrar från olika familjer.
Under första kursdagen ges förutom information om föräldraträff 1 även möjlighet att diskutera rekrytering av föräldrar. Under alla kursdagar gås föräldraträffarna igenom på förmiddagen. Eftermiddagarna ägnas åt övningar och handledning.

Alla kursdagar är obligatoriska. En missad förmiddag kan tas igen genom att närvara på motsvarande tillfälle på annan kurs. Vid ett missat handledningstillfälle ges en kompletteringsuppgift. Vid mer än en dags frånvaro behöver man gå om utbildningen för att bli godkänd. 

Det behövs två gruppledare för att hålla i en föräldragrupp inom ABC.

Kurslitteratur 

Fem gånger mer kärlek av Martin Forster. Utifrån boken skriver var och en av deltagarna en inlämningsuppgift. Kursdeltagarna införskaffar själva kurslitteraturen.

Utbildare

Karin Bryskhe, leg. hälso- sjukvårdskurator, Komet 3-11 år – och ABC-instruktör


Tid och plats

Kursdag 1  fredag 6 sep kl. 9-16  
Kursdag 2  fredag 18 okt kl. 9-16  
Kursdag 3  måndag 4 nov kl. 9-16  
Kursdag 4  tisdag 19 nov kl. 9-16  

Kursen hålls digitalt. Möteslänk skickas senast några dagar innan kursstart. 

Kostnad   

Deltagare från offentlig/privat sektor: 8000:-. 

Deltagare från ideell sektor: 3500 kr. 

I kursavgiften ingår 1 gruppledarmanual och 5 föräldramappar per deltagare.

Bildas verksamhet är momsbefriad.

Obs. Du som är eller blir studiecirkelledare i Bilda i samband med kursen kan få subventionerad deltagaravgift. Meddela i noteringsfältet i anmälan eller kontakta Kristoffer Fredriksson på Bilda för mer info.

Vid implementering av ABC 3-12 ansvarar varje organisation själv för en årlig avgift på 2500 kr för att få tillgång till material, filmer, statistik med mera via portalen www.ipsykologi.se som drivs av Karolinska institutet. Om gruppverksamheten görs i samverkan med Bilda Nord så täcker Bilda Nord denna kostnad.  

Anmälan

Senast 23 augusti. Vid avanmälan senare än sju dagar innan kursstart debiteras halv avgift. I övrigt gäller ordinarie anmälningsvillkor, med grundregel om att hel deltagaravgift debiteras om kursdeltagandet avbryts efter kursstart.

Kontakt och övrig information

Vid frågor om anmälan, kontakta Bilda. Vid frågor om kursens innehåll och upplägg, kontakta kursledare Karin Bryskhe, karin.bryskhe [a] gmail.com, 0701-701 659 

 
För mer information om ABC: www.allabarnicentrum.se

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Bilda Digitalt
Sveagatan 10A
90327 UMEÅ

Mer inom Cirkelledarutbildning

Bli högläsare!

Bli högläsare!

Högläsning väcker känslor och minnen. Tycker du om att uttrycka dig, läsa högt och träffa människor? Då kanske du ska bli en av våra högläsare! Din insats gö...

 • Plats
  Skellefteå, Skellefteå kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 13:30 - 15:45
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkhälsa

Mer inom Ledarskap och pedagogik

Ledarkurs för spelmanslagsledare

Ledarkurs för spelmanslagsledare

Välkommen till en ledarutbildning för dig som leder, eller skulle vilja leda ett spelmanslag.

 • Plats
  Rättvik, Rättviks kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag, Lördag 17:30 - 21:00
 • Tillfällen
  2 tillfällen
Läs mer
Själavårdskurs

Själavårdskurs

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer
Pionjärhelg

Pionjärhelg

Varmt välkommen till en helg där vi möts och samtalar om våra pionjära satsningar!

 • Plats
  Alnö, Sundsvalls kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Fredag 18:00 - 19:00
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer

Mer inom Religion och tro

Zapisy na lekcje katechezy Polska Misja Katolicka w Goteborgu

Zapisy na lekcje katechezy Polska Misja Katolic...

Start SOBOTA 31 sierpnia godzina 11 Katecheza z przygotowaniem do sakramentów rok szkolny 2024/2025 Deklaracja przez internet rodziców zapisujących dziecko ...

 • Plats
  Angered, Göteborgs kommun
 • Datum
 • Tillfällen
  Lördag 11:00
 • Tillfällen
  10 tillfällen
Läs mer

Mer inom Folkbildning i frikyrkorna

Själavårdskurs

Själavårdskurs

Kurs för dig som jobbar med själavård i en församling eller för dig som vill få en praktisk och teoretisk bas eller fördjupning i ämnet själavård. Kursen beh...

 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag, Lördag 18:00 - 21:00
 • Tillfällen
  4 tillfällen
Läs mer