Skip to main content

ARRANGEMANGET ÄR INSTÄLLT! Vi pratar NOD - ett digitalt samtal utifrån artikeln om William Cavanaugh

Uppdaterad:

Vi är alla konsumenter. Men riskerar vi att avguda konsumtionen. Eller bli sjuka av den? ”Shop´til you drop”, typ? Detta är en av många intressanta frågor i NOD-artikeln om teologen William Cavanaugh och hans böcker. Läs först artikeln, eller lyssna till podden och anmäl dig sedan till ett givande samtal.

ARRANGEMANGET ÄR INSTÄLLT! 
Temat i tidskriften NOD nr 1:2024 är Förlorade drömmar!

Vi pratar NOD görs i studiecirkelns form, där du som deltagare tillsammans med samtalsledare från Bilda, samtalar och reflekterar utifrån artikeln vi läst. Samtalet är inte ett seminarium utan just ett samtal med Bildas samtalsregler i beaktande.
Vi har läst och samtalar om artikeln i NOD, men lyssnar också till olika erfarenheter och insikter vi som deltar i samtalet själva bär med oss.

Klicka här för att läsa artikeln om William Cavanaugh och vår tids avgudadyrkan, eller här för att lyssna till podden.

Vi pratar NOD sker på digitala plattformen Zoom. Tips att tänka på inför ett zoom-möte hittar du här. Möteslänken till Zoom får du i din e-post dagen innan samtalet.

Anmäl dig senast 16 april via Anmäl dig-knappen på denna sida. Begränsat antal platser.

Varmt välkommen!

 

Om samtalsledare Magnus Stenberg

Jag heter Magnus Stenberg och arbetar sedan många på år på Studieförbundet Bilda, bland annat som projektledare för något vi kallar Bildning med Bilda. Jag hoppas att du har lust att vara med i ett digitalt samtal där vi byter tankar tillsammans kring NOD-artikeln om William Cavanaugh.

Jag är inte teolog, men  är verkligen förtjust i att samtala om kyrka, tro och samhälle. Och jag har inte läst Cavanaugh. Det kan tyckas vara ett minus i sammanhanget. Men poängen här är att vårt samtal utgår från artikeln i NOD. Efter att vi nu har ”lyssnat” till de tre ”proffsteologerna” fortsätter vi lekmän att reflektera tillsammans. Hur tänker du?

Håller du med om att teologin kan bidra med att ställa vissa typer av frågor som annars är helt främmande i det politiska samtalet? Vilka skulle det kunna vara? Kan konsumismen ses som en avgud? Och är görandet som kristna mer intressant, eller åtminstone mera betydelsefullt, än tänkandet? Ja, se där några frågor som vore intressant att samtala om. Det finns fler!

Välkommen med in i ett spännande och givande samtal, oavsett om du är Cavanaugh-läsare eller ej! Förövrigt tycks han kalla sig Bill.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

Religionstraumadagen

Religionstraumadagen

Sveriges första digitala konferens om religionstrauma. När religion gör ont.

  • Distans
    Distans
  • Plats
    Digitalt
  • Datum
  • Tillfällen
    Fredag 12:00 - 13:00
Läs mer