Skip to main content

Religionstraumadagen

Uppdaterad:

Sveriges första digitala konferens om religionstrauma. När religion gör ont.

Har du fått med dig smärta från en religiös miljö? Ingen går medvetet med i en högkontrollerande religion. Du söker gemenskap, engagemang i något större än dig själv, svaret på livets stora frågor och kontakt med Gud. 
Den som växer upp i en religiös miljö har inte heller gjort ett aktivt val. Du växer in i en världsbild och tro som du anpassar dig till eftersom det är så du får kontakt med din närmaste omvärld. Den här konferensen är för dig! Du som inte passade in, du som tog skada, du som anpassade dig till den grad att du förlorade dina konturer. Du som till slut lämnade. 

Du är inte ensam – det finns hjälp att få!

Arrangör är nätverket bakom religionstraumadagen.

Konferensen är kostnadsfri.

Panelsamtal sker LIVE kl. 12-13 allt annat finns inspelat och tillgängligt den tid när det passar dig. Anmäl dig och få tillgång till allt innehåll samt länk till LIVE-sändningen!

Medverkar gör Helena Löfgren som talar över ämnet: ”Att möta patienter med religionstrauman”, Olivia Jarl : ”Det komplexa med komplexa trauman” och Josefin Lennartsson som har ämnet ”Kyrkan och #metoo”. Dessutom medverkar Pontus Rotter som är ordförande i den ideella föreningen Hjälpkällan samt Oliver Jähnke som berättar om att växa upp och inte passa in som transperson.

Anmälningssida (kontemplativpraktik.se)

https://www.kontemplativpraktik.se/live-webinar/religionstraumadagen-24-maj/register

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer vi att informera om detta i förväg, i samband med anmälan. All eventuell dokumentation sker i samförstånd och tillåtelse med samtliga deltagare. Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Existentiella frågor

ARRANGEMANGET ÄR INSTÄLLT! Vi pratar NOD – ett digitalt samtal utifrån artikeln om William Cavanaugh

ARRANGEMANGET ÄR INSTÄLLT! Vi pratar NOD – ett ...

Vi är alla konsumenter. Men riskerar vi att avguda konsumtionen. Eller bli sjuka av den? ”Shop´til you drop”, typ? Detta är en av många intressanta frågor i ...

  • Distans
    Distans
  • Plats
    Bilda Digitalt Zoom
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 19:00 - 20:30
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer
Filmvisning -Barfotarop – en film om Roparna

Filmvisning -Barfotarop – en film om Roparna

Filmen utspelar i Sverige på 1840-talet och berättar om tonårsflickan Ophelia som har ett uppdrag och ett budskap. Hon upplever en kallelse från Gud att uppm...

  • Plats
    Jönköping, Jönköpings kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Torsdag 18:00 - 20:00
Läs mer

Mer inom Existentiell hälsa

Vi pratar NOD – ett digitalt samtal om artikeln Flytande rädsla i risksamhället.

Vi pratar NOD – ett digitalt samtal om artikeln...

Har vi större skäl idag att vara rädda än vad tidigare generationer hade? Hur kan vi själva och samhället hantera rädslan? Kan rädslan faktiskt leda till någ...

  • Distans
    Distans
  • Plats
    Bilda Digitalt Zoom
  • Datum
  • Tillfällen
    Onsdag 19:00 - 20:30
  • Tillfällen
    1 tillfällen
Läs mer