Skip to main content

Livsmod - Sensommardagar för deltagare med många årsringar

Uppdaterad:

Sociala Missionen, Studieförbundet Bilda och Stiftelsen Björkögården inbjuder er alla som deltagit i, eller lett, en Berättargrupp ”Livsnära samtal”, till Sensommardagar på Björkögården.

Sensommardagarnas huvudtema är LIVSMOD och vi vill bjuda på ett blandat innehåll med möjlighet till fortsatta samtal utifrån teman som anknyter till livets olika skiften. Vi hoppas också på att vi kan uppmuntra varandra till kreativa uttryck, promenader och rörelse, utflykter, kultur, umgänge och god mat. Ingredienser i livet som tillsammans, och var och en för sig, är viktiga byggstenar i begreppet hälsa. Under dagarna ger vi plats för olika uttryckssätt och tid till samtal. Vi har medverkande som leder och berikar våra intryck och uttryck.

Stefan Sjöblom, pastor, musiker, träkonstsnidare är med oss under alla dagarna. Stefan har även erfarenhet av att vara gruppledare inom en berättargrupp /Livsnära samtal.

Lars-Gunnar Hjerne, läkare med 50 års erfarenhet av svensk sjukvård, besöker oss en dag och delar med sig av sina tankar kring hälsa: ”Att leva med det sjuka och vårda det friska”

Vi följer ett dagsschema som ser ut ungefär så här:

Måndag

Lunch, incheckning.
Välkomnande, presentationer och bekantande med varandra.
Middag. Kvällsprogram.

Tisdag och Onsdag
Frukost, morgongympa.
Dagsprogram. Lunch. Dagsprogram forts.
Samtalsgrupp, fika, fritid. Middag.
Kvällsprogram.

Torsdag
Frukost, morgongympa. Samtalsgrupp.
Lunch. Avslutning 14.00. Hemfärd.

 

Plats

Björkögråden, Väster Edsvik 28, Väddö

Pris

1000 kr för program och helpension
Resan till och från Björkögården bekostas av deltagarna. SL-buss utgår från Tekniska högskolan-Norrtälje, byte till buss 636 med avstigning ”Björkögården/Västra Edsvik”

Information
Vid frågor kontakta:

Kerstin Andersson
[email protected]

Mobil: 070 781 31 09

Frank Åkerman
[email protected]

Mobil: 070 415 12 03

 

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Karta

Plats
Björkögården
Pl 5340
76014 VÄDDÖ

Mer inom Folkhälsa

Jag åldras – alltså lever jag Örebro hösten

Jag åldras – alltså lever jag Örebro hösten

Vill du samtala med andra om livet och åldrandet? Åldrandet är en naturlig del av själva levandet, olika i olika åldrar, alltid pågående. Det ger ständigt ny...

  • Plats
    Örebro, Örebro kommun
  • Datum
  • Tillfällen
    Tisdag 09:30 - 11:45
  • Tillfällen
    7 tillfällen
Läs mer