Skip to main content

Inzoomat - Katolsk folkbildning online

Bibeln och modern psykologi.

En halvtimmes föreläsning som följs av samtal med föreläsaren diakon Mazin Noel. Många av de insikter som gjorts av den nutida psykologin kan vi se exempel på redan i Bibeln. Bibelns författare behärskade djupgående kännedom om människans natur, hennes svagheter och styrkor, sättet att bygga relationer. I Bibeln finns även insikter om språkets betydelse, medvetandet, minnet och människans sinnen som framställs på ett sätt som påminner om många av de principer som den moderna psykologin vägleds av.

Alla anmälda får plats under Inzoomat. Bekräftelse med zoomlänk kommer senast klockan 14 samma dag. Anmäler man sig efter 14 får man ett mail med länk ca.15 minuter innan start.

Mazin Noel är diakon och hjärtläkare som sadlat om till psykiatrin. Han har en bachelor i teologi och grundare av Livets center.

Eventuell dokumentation under arrangemanget

Under enstaka tillfällen skickar vi en fotograf till våra arrangemang, i syfte att dokumentera verksamheten för vår verksamhetsberättelse eller att samla material för att marknadsföra framtida arrangemang av samma typ. I dessa fall kommer ni att informeras och självklart ges möjlighet att inte vara med. Vi värnar om din personliga integritet! Läs vår integritetspolicy här.

Mer inom Religion och tro

Mitt barn ska börja i kyrkans undervisning

Mitt barn ska börja i kyrkans undervisning

Att ge barnen en katolsk uppfostran är ingen enkel sak idag. Hur gör man, hur gör andra? Den undervisning som mitt barn får i kyrkan är en hjälp, men vad förväntas av mig som katolsk förälder? Hur kan jag stötta och vägleda mitt barn så att tron b...

 • Distans
  Distans
 • Plats
  Zoom
 • Datum
 • Tillfällen
  Tisdag 19:00 - 20:15
 • Tillfällen
  1 tillfällen
Läs mer